Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Plzeň v přípravě neskórovala proti Žižkovu, pak ale rozstřílela Sokolov 6:0

Plzeň nenavázala v přípravě na sobotní vítězství 4:1 nad Ústím nad Labem, Viktoria jen remizovala se Žižkovem 0:0. Svěřenci trenéra Adriána Guly si spravili chuť v odpoledním duelu s dalším druholigovým celkem Sokolovem, který porazili 6:0.

Michael Krmenčík z Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Plzeňští proti Sokolovu výborně začali a už v úvodní dvacetiminutovce si vytvořili tříbrankový náskok.

Nejprve si Adam Čihák vstřelil vlastní gól, poté zvýšili Jean-David Beauguel z penalty a Jan Kovařík. Krátce před pauzou se prosadil ještě Tomáš Hořava.

Francouz Beauguel skóroval i na začátku druhého poločasu. V 81. minutě si druhý zásah připsal také Hořava, který proměnil další pokutový kop.

"Druhý zápas si kluci víc užili. Bylo tam víc náběhových věcí, víc kolmosti a finálních přihrávek. Z toho pramenily věci, které kluci proměnili. Byli efektivnější a produktivnější než ráno. Asi by bylo lepší, kdybychom hrávali po obědě," řekl Gula.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň neměla slitování se Sokolovem

"Jsou to teprve přáteláky a proti druholigovému týmu, takže bych to nepřeceňoval. Ale je fajn, že jsme vyhráli a dali šest gólů. Dobrý zápas pro nás. Ve středu je nás strašně moc hráčů a všichni kvalitní, takže každý gól přidá k sebevědomí," doplnil záložník Hořava.

V úvodním poločase utkání se Žižkovem se domácí brankář Aleš Hruška blýskl proti přímému kopu Davida Březiny, žižkovský gólman Milan Švenger zase vychytal Christiána Herce.

Víc šancí nabídlo druhé dějství, ale plzeňský útočník Michael Krmenčík dvakrát nevyzrál na Švengera a jeho spoluhráč Luis Gil v 59. minutě trefil tyčku.

Útočník Západočechů Tomáš Chorý si krátce po příchodu na hřiště při hlavičkovém souboji zlomil nos, musel vystřídat a byl převezen do nemocnice.

"Myslím, že jsme do toho vstoupili celkem dobře, dařila se nám i rozehrávka zezadu, kdy se nám podařilo z toho párkrát vyjet. Akorát jsme to vepředu nedohráli, nějaké situace asi zbytečně zabrzdili," řekl záložník Lukáš Kalvach.

"Druhý poločas začal celkem stejně, ale pak jsme byli rozházení a bylo tam hodně ztrát. Bylo to nahoru dolů a už to nemělo parametry, které bychom asi chtěli," dodal olomoucký odchovanec.

Výsledky přípravných fotbalových zápasů Plzně

Viktoria Plzeň - Viktoria Žižkov 0:0
Sestava: Hruška - Řezník, Pernica (79. Gabriel), Brabec, Limberský (79. Žilák) - Herc, Kalvach, Čermák - Mihálik (69. Kayamba), Krmenčík (69. Chorý, 72. Krmenčík), Kopic (79. Šulc).

Plzeň - Baník Sokolov 6:0 (4:0)
Branky: 16. z pen. a 56. Beauguel, 41. a 81. z pen. Hořava, 13. vlastní Čihák, 19. Kovařík.
Sestava: Sváček - Havel, Hejda, Hubník (46. Gabriel), Hloušek (76. Žilák) - Procházka (46. Pihrt, 76. Svoboda), Bucha, Hořava - Kayamba (32. Šulc), Beauguel, Kovařík. Trenér: Guľa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články