Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň se chce pokusit o zázrak, Bayern si však jede pro postup

Plzeň – Před dvěma týdny jim Bayern dal lekci, když jim nedovolil ani jednou vystřelit na branku a rozdrtil je 5:0. Plzeňští by se však ve 4. kole základní skupiny Ligy mistrů proti obhájci titulu chtěli poučit z vlastních chyb a předvést daleko lepší výkon. Někteří dokonce věří, že by se jim mohl povést zázrak. Mnichované však přijíždí s jasným cílem. Získat tři body a zajistit si postup do osmifinále. Podrobný on-line přenos sledujte od 20:45 na našem webu. 

"První utkání jsme neodehráli vůbec tak, jak jsme chtěli. Před domácím publikem chceme určitě předvést kvalitnější výkon," uvedl slovenský obránce Marián Čišovský.

Zápas v Mnichově Západočechům naplno ukázal, jak velký je rozdíl mezi oběma kluby. Debaklem 0:5 Plzeň vyrovnala svou nejvyšší prohru v pohárech, kterou utrpěla shodou okolností také na hřišti Bayernu. V roce 1971 podlehla v Bavorsku 1:6. "Video z Mnichova jsme si pro jistotu pouštěli dvakrát a důkladně si ukázali, co jsme dělali špatně. Doufám, že si z toho vezmeme to pozitivní a vyvarujeme se těch chyb," řekl záložník Daniel Kolář.

Plzeňští tuší, že se musejí zlepšit ve všech činnostech, hlavně však chtějí být aktivnější směrem dopředu. "Musíme se zlepšit v jednotlivých činnostech. Chceme být důraznější, odvážnější a věřím, že když se nám to povede, tak to bude pro diváky skvělý zápas. Bayern je top mužstvo na světě a naši fanoušci si tenhle zápas určitě užijí," mínil Čišovský.

"Musíme se snažit nedat Mnichovu tolik prostoru. Je to hodně těžké, protože disponují kvalitními hráči. Když budou chtít, tak nám nemusí moc půjčovat míč, ale tomu můžeme předejít, když k nim budeme lépe přistupovat a nedávat jim na hřišti tolik prostoru," uvedl Kolář.

Pavel Vrba:

"Zápas s Bayernem jsem hráčů pustil dvakrát. Poprvé to bylo jako poučení. Podruhé to bylo za trest."

Bayern si může v Plzni zajistit postup do vyřazovací fáze, pokud získá více bodů než CSKA Moskva v souběžně hraném duelu na půdě Manchesteru City. Když nad Viktorií podle očekávání vyhraje, vyrovná devátým vítězstvím v Lize mistrů po sobě rekord soutěže, který drží Barcelona. "V Plzni bereme jen tři body," řekl kapitán Philipp Lahm. "Chceme se co nejdříve kvalifikovat dál, abychom se potom mohli malinko víc zaměřit na Bundesligu. K soupeři ale musíme přistoupit s úctou, ne s arogancí," uvedl šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Mnichovští odcestovali do Plzně jako čerství rekordmani Bundesligy. V sobotu v Hoffenheimu prodloužili sérii bez porážky v lize na 36 zápasů, čímž vyrovnali rekord Hamburku z 80. let. Jejich současnou dominanci dokazuje i to, že už sedmnáct soutěžních zápasů po sobě neprohráli a v posledních 34 utkáních dokázali pokaždé skórovat.

Plzeň se chce přesto pokusit o zázrak. Pokud by dokázala senzačně bodovat, pomohla by si tím v souboji s CSKA Moskva o třetí místo ve skupině, na které ztrácí tři body. Viktorii před úterním duelem pomohlo páteční vítězství 6:1 nad Jabloncem, teprve druhá ligová výhra z posledních šesti kol.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Plzně se chtějí proti Bayernu předvést zlepšený výkon
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články