Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Plzeň řeší návrat Sýkory, Cicilia ve Viktorii působit nebude. Falta odchází hostovat do Brna

Plzeň řeší návrat univerzála Jana Sýkory, který v uplynulé sezoně v týmu ligového mistra hostoval z Lechu Poznaň. Podle asistenta trenéra Marka Bakoše by mělo být jasno v nejbližších dnech, osmadvacetiletý český reprezentant už přihlížel přípravnému utkání Viktorie s Táborskem. Naopak útočník Rigino Cicilia v nejbližší době Viktorii neposílí. Na soustředění do Rakouska s Viktorií neodjede ani Šimon Falta, devětadvacetiletý univerzál odchází na roční hostování k prvoligovému nováčkovi z Brna.

Sýkora přišel do Plzně vloni v srpnu na roční hostování a stal se jednou z opor na cestě k nečekanému ligovému titulu.

V 29 zápasech uplynulé sezony nejvyšší soutěže si připsal čtyři góly a šest asistencí. Jeho hlavním postem byla pozice středního ofenzivního záložníka, může ale hrát i na levém beku.

Sýkora se po vypršení hostování vrátil do Poznaně, podle médií ale v týmu polského šampiona nejspíš skončí.

"Honza je alternativa, je to ve stadiu řešení. V nejbližších dnech uvidíme, jestli se s námi zapojí zpátky, nebo ne," řekl Bakoš po vítězství 3:0 nad Táborskem.

Naopak Cicilia s největší pravděpodobností Plzeň neposílí. Sedmadvacetiletý útočník z Curacaa, který má zároveň nizozemské občanství, mohl podle médií do Viktorie zamířit po vypršení smlouvy ve Slovácku, Západočeši se ale rozhodli jej nyní neangažovat. "Cicilia v nejbližší době nebude ve Viktorii Plzeň působit," uvedl Bakoš.

Úřadující český šampion, který se chystá na 2. předkolo Ligy mistrů, získal během letní přestávky už sedm posil.

Plzeň angažovala záložníka či beka Cadua, středopolaře Kristiho Qoseho, křídelníka navrátilce Václava Pilaře, útočníka Jana Klimenta, obránce Filipa Čiháka s Mohamedem Tijanim a brankáře Martina Jedličku.

Západočeši o víkendu odcestují na soustředění do Rakouska, kde sehrají tři přípravná utkání. "Počítáme plus minus s 23 hráči, může být o jednoho více či méně. Myslím, že takový počet je ideální i pro případ zranění, aby ten tréninkový proces mohl fungovat a přípravné zápasy měly svou kvalitu," dodal Bakoš.

S týmem už nepocestuje Šimoon Falta, který míří na hostování do Brna. "Jsme nesmírně rádi, že v Šimonově osobě získáváme zkušeného a kvalitního hráče, využitelného na více pozicích v záloze, primárně na levém kraji. Uvidíme, zda nastoupí už zítra, ještě se o tom pobavíme, má v nohách poločas proti Táborsku," řekl trenér Brna Richard Dostálek, jehož svěřenci se v sobotu utkají v přípravě s Trnavou.

Falta se potká i s bývalými spoluhráči. "Moc se těším na novou výzvu a na spolupráci jak s novými hráči, tak s těmi, které znám z minulých angažmá. Hlavně to jsou kluci ze Sigmy, Texlík (Texl), Hláďa (Hladík), Hlave (Hlavica). Hrával jsem i s Řízkem (Řezníčkem), znám i další kluky. Nejdu do neznámého prostředí," uvedl olomoucký odchovanec.

"S trenérem už jsme se stihli pobavit o mé roli a ještě o tom určitě mluvit budeme. Mé vytížení v Plzni by asi nebylo takové, i proto jsem zvolil tuhle cestu. Věřím, že se nám bude dařit, budeme úspěšní a nebudeme hrát v dolních patrech tabulky," prohlásil Falta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články