Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň potvrdila příchod trenéra Guly, Kozáčik bude připravovat brankáře

Plzeň povede po Pavlu Vrbovi podle očekávání Adrián Gula. Čtyřiačtyřicetiletý slovenský trenér podepsal s Viktorií smlouvu na dva a půl roku. Mužstva se ujme na startu zimní přípravy 6. ledna. Jedním z jeho asistentů bude v Plzni i Matúš Kozáčik, který se bude starat o brankáře Plzně.

Adrián Gula
zdroj: twitter.com/fcviktorkaplzen

"Jsem velmi rád, že se nám po intenzivním jednání podařilo vše uzavřít ještě před Vánoci a můžeme fanouškům i veřejnosti představit nového trenéra Viktorie Plzeň, kterým bude Adrián Gula," uvedl generální manažer Adolf Šádek.

"Jeho práci jsme sledovali delší dobu a musím přiznat, že se nám velmi zamlouvala. Po odchodu Pavla Vrby pro nás tedy bylo jeho získání jasnou prioritou a jsem rád, že jsme se v poměrně krátké době domluvili na spolupráci," dodal Šádek.

Byla v Plzni změna trenéra potřeba a co čekat od nového trenéra? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Gula v minulosti hrál nejvyšší českou soutěž za Opavu a Jablonec. Po konci aktivní kariéry trénoval v Trenčíně a Žilině, s níž v sezoně 2016/17 vyhrál ligu. Od loňského léta vedl slovenskou reprezentaci do 21 let.

V úterý ho Slovenský fotbalový svaz uvolnil, aby mohl převzít Plzeň místo Vrby, který odešel do bulharského Ludogorce Razgrad.

S bývalým koučem české reprezentace odešli z Plzně do Bulharska asistent Zdeněk Bečka a trenér brankářů Martin Ticháček.

"Těším se na novou výzvu i na skvělou atmosféru na stadionu. V minulosti jsem viděl několik zápasů Viktorky a fanoušci byli vždy vynikající. Budeme jim chtít dělat co nejvíce radosti," prohlásil Guľa.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň potvrdila příchod Guly, týmu se ujme v lednu

Jeho asistentem zůstane někdejší plzeňský hráč Marek Bakoš. Guľův tým dále tvoří asistent Marián Zimen, videoanalytik a skaut Ladislav Kubalík a kondiční specialista Martin Kojnok.

Novým členem realizačního týmu bude i dosavadní gólman Viktorie Matúš Kozáčik. Někdejší slovenský reprezentant bude mít na starosti brankáře. "Na tuto roli se těším, je to pro mě obrovská výzva," řekl Kozáčik, jenž v této sezoně nastoupil jen do dvou utkání v domácím poháru.

"Již delší dobu jsem se v hlavě připravoval na to, že přijde den, kdy se má role v týmu změní. Jsem velmi rád, že mi trenér a vedení klubu nabídli tuto možnost, kterou jsem přijal," dodal pětatřicetiletý slovenský reprezentant, který je držitelem trenérské licence UEFA.

"Matúše si velmi cením jako skvělého gólmana i člověka a jsem rád, že zůstává důležitou součástí Viktorie. V nové etapě mu přeji, ať ho práce především baví," prohlásil Šádek.

"Přiznávám, že mám plnou hlavu fotbalu a společně s vedením i mými asistenty intenzivně řešíme vše tak, abychom byli na začátku ledna stoprocentně nachystáni a mohli začít naplno pracovat," konstatoval Gula.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články