Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeň porazila Slovácko 3:1 a je v lize druhá

Uherské Hradiště – Fotbalisté Slovácka prohráli v předehrávce desátého kola první ligy na domácím trávníku s Viktorií Plzeň 1:3. Slovácko, které ukončilo sérii šesti zápasů bez porážky, srazily chyby v defenzivě, po nichž v prvním poločase dvakrát inkasovalo. Po změně stran už hru zcela ovládla Plzeň, jež v posledních sedmi vzájemných zápasech ztratila pouze dva body. V tabulce jí patří druhé místo s odstupem devíti bodů za vedoucí Spartou.

Utkání 1. FC Slovácko - FC Viktoria Plzeň
zdroj: ČTK

Aktivně hrající Plzni dokonale vyšel vstup do zápasu. Po rychlých kombinacích, které většinou vedly přes dispečera hry Horvátha, hosté hned v úvodu několikrát zahrozili. První Ďurišovu možnost ještě stačil zachránit obránce Košút odvážným pádem pod soupeřovy nohy. Ve 4. minutě však po trestném kopu Horváth našel přesnou přihrávkou před brankou Ďuriše a po jeho přihrávce Bakoš hlavou vstřelil do protipohybu brankáře Filipka vedoucí gól.

 
Plzeň i poté pokračovala v náporu. Až po čtvrthodině hry domácí fotbalisté srovnali krok a přízemními kombinačními akcemi postupně ovládli střed hřiště, první šanci na vyrovnání ale Doškovi zhatil odkopem na poslední chvíli obránce Bystroň. Plzeň se více zatáhla do defenzivy, ale každou příležitost využívala k bleskovým protiútokům.

Utkání 1. FC Slovácko - FC Viktoria Plzeň
zdroj: ČTK

Vyrovnání se Slovácko dočkalo v 27. minutě. Aktivní Valenta našel po protiútoku po levé straně Doška, jenž na sebe natáhl dva obránce, a po jeho zpětné přihrávce Valenta pohotově poslal vzduchem míč na Ondřejku, který s přehledem hlavou skóroval.

Bojovně naladěné Slovácko ale srazila do kolen hrubá chyba obránce Mezlíka. Jeho čitelnou a navíc nepřesnou přihrávku Filipkovi vystihl Petržela a elegantně obešel slováckého brankáře, jenž neměl po vyběhnutí až za hranici trestného území velkou šanci hráče Plzně zastavit. Po chytré kličce Petržela z úhlu levačkou poslal pohodlně míč do sítě.

Po změně stran se už hrálo zcela podle plzeňského scénáře. Větší agresivitou a přesností přihrávek získali hosté výraznou převahu, nedokázali se ale dlouho prosadit v koncovce.  Slovácko se bránilo a jen zřídka se dostalo do nebezpečnějšího protiútoku. Teprve v závěrečné dvacetiminutovce se začali domácí fotbalisté více osmělovat a blízko k vyrovnání měl Valenta, jehož střelu z 25 metrů brankář Čech s obtížemi vyrazil.

Definitivní pojistku na plzeňské vítězství dal 12 minut před koncem po Rajtoralově přihrávce zcela volný Kolář, který překonal brankáře Filipka potřetí. Plzeň pak už vítězství s přehledem udržela.

1. FC Slovácko - FC Viktoria Plzeň 1:3 (1:2) Branky: 27. Ondřejka - 4. Bakoš, 39. Petržela, 78. Kolář. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Jiřík. ŽK: Košút - Ďuriš. Diváci: 5600.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články