Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Za Plzní vyrazí do Barcelony pět tisíc fanoušků

Plzeň - Už za týden nastoupí fotbalisté Viktorie Plzeň proti Barceloně na největším fotbalovém stadionu Evropy. Mezi skoro statisíci diváky chtějí být slyšet i čeští fanoušci. V sektoru hostů na Nou Campu jich bude pět tisíc. Právě tolik si jich koupilo vstupenky za 850 korun. Těch skalních ale za klubem vyrazí méně než do Milána. "Tentokrát to bude o něco méně, protože spousta lidí jede na vlastní pěst. Od nás pojede šest autobusů a jedno speciální letadlo," řekl Roman Bakala ze sdružení Plzeňáci sobě.

Fanoušci navíc narazili na tvrdá opatření UEFY a tak jim budou muset stačit hlasivky. "Choreografie určitě ne, protože díky mocipánům z UEFY musí být kontrolovány jakékoliv vlajky a podobně," vysvětlil Fíša, jeden z fanoušků Plzně.

Španělský velkoklub se hned po losování nechal slyšet, že toho o Plzni moc neví. I kvůli tomu dostane jeho vedení speciální podepsané plechovky. "Je možné, že v rámci setkání s vedením barcelonského klubu vezmeme nějaké to platíčko," usmíval se generální manažer klubu Adolf Šádek.

Pro domácí fanoušky má klub také překvapení. Už totiž nebudou chodit jako dosud do Štruncových sadů, ale do Doosan areny. Nové označení městského sportovního areálu už ve čtvrtek schvaluje rada města Plzně.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona přivítá české fanoušky
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články