Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň po penaltě v nastavení prohrála s Lokerenem 1:2

Brusel - Fotbalisté Plzně v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy venku prohráli s Lokerenem 1:2. Na brzký gól Hamdi Harbavího odpověděl z přímého kopu Marek Bakoš, jenže v nastavení proměnil penaltu Mijat Marič. Plzeň se navíc v odvetě bude muset obejít bez stopera Ševinského, který uviděl červenou kartu.

Radost plzeňských fotbalistů
zdroj: ČTK/AP

Zápas se nehrál v Lokerenu, ale na vypůjčeném stadionu krále Baudouina v Bruselu s kapacitou pro 50 tisíc lidí, kde se 400 fanoušků z Plzně a pět tisíc z Lokerenu ztrácelo. Zpočátku téměř neutrální prostředí více svědčilo Plzni, která diktovala tempo hry, držela míč na svých kopačkách, jenže do zakončení se přes dobře zformovanou obranu soupeře dlouho nedostávala.

Trenér Pavel Vrba už před zápasem varoval před útočníkem Harbavím a tuniský reprezentant ukazoval proč. Nejen, že si počínal suverénně v osobních soubojích, ale i rychlostí a náběhy za obranu provětrával stopery Viktorie. A byl to právě on, kdo udeřil z první nebezpečné akce. Rychlonohý De Ceulaer kličkou vybojoval faul na Limberském, Leko z přímého kopu nacentroval na zadní tyč, kde byl nejdůraznější Harbaví a hlavou zblízka otevřel skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž ze zápasu Lokeren - Plzeň

Až po půlhodině hry se dostal k první střele Horváth, kterého zablokoval domácí obránce jen za cenu ruky. K přímému kopu se postavil Bakoš a podobně jako v neděli Horváth proti Ostravě nestřílel přes zeď, ale kolem ní. Nachytal tak gólmana Barryho a připsal si už svůj osmý gól v 7 zápasech předkol evropských pohárů.

Lokerenu byl stav 1:1 málo, a tak po změně stran přece jen hru více otevřel. Horváth sice zahrozil střelou z půlky hřiště, která ale byla o metr delší, než bylo potřeba, pak však domácí vybojovali dva rohy brzy po sobě a po druhém se znovu ukázal Harbaví, když hlavičkoval do tyče. Následnou dorážku Plzeň zablokovala.

Plzeňany pak dvakrát vystrašil Patosi, ale jeho ránu pod břevno vytlačil Kozáčik a o chvíli později jihoafrický křídelník mířil těsně vedle. Vítězství si mohla odvézt Plzeň, když po rychlém brejku běžel sám na branku střídající Řezník. V koncovce však potvrdil, že je spíše obránce a slabou střelou šanci nevyužil.

Mijat Marić překonává v nastavení Matúše Kozáčika
zdroj: ČTK/AP

Naopak přišel protiútok, po něm faul v šestnáctce od Ševinského, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Rozhodčí navíc odpískal penaltu, kterou stoper Marič proměnil. Plzeň tak musí v odvetě vyhrát 1:0 nebo o dva góly.

Vrba: Ukázalo se, jak je fotbal krutý

I přes porážku 1:2 fotbalisté Plzně nepochybují o tom, že mají na to postoupit do hlavní soutěže. Trenéra Pavla Vrbu ale v Belgii mrzelo, že místo toho, aby si Viktoria odvezla výhru, kvůli nevyužitým šancím a chybě v závěru prohrála. "Ukázalo se, jak je fotbal krutý. Měli jsme tam tři slibné brejky, ale neproměnili je. Místo toho je penalta na druhé straně. Takže místo výhry si odvážíme prohru," řekl Vrba. "Zápas to byl vyrovnaný a měl skončit remízou, ale my udělali chybu," litoval penalty v nastavení.

Lokeren - Viktoria Plzeň 2:1 (1:1)

Branky: 10. Harbaví, 90.+3 Mijat Marič - 29. Bakoš. Rozhodčí: Lahoz - Devis, Fernández (všichni Šp.). ŽK: Persoons - Ševinský. ČK: 90.+2 Ševinský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články