Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Plzeň opět trápila koncovka. Ve vápně je to křeč. Chybí nám lehkost, řekl Kopic

Plzeň – Šancí si dokáží za zápas vytvořit spoustu, s jejich proměňováním však mají fotbalisté Plzně zatím velký problém. To se potvrdilo také v duelu proti Slovácku. Viktoriáni vypálili v utkání hned jednatřicetkrát, ale na víc než na remízu 2:2 to nestačilo. "Vyžíráme si to až do konce," zhodnotil po utkání Jan Kopic.

Jan Kopic
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"Poslední dva ligové zápasy, to bylo minimálně deset jasných šancí, ale jen dva góly. Bavili jsme se teď o tom s klukama v šatně a nevíme, čím to je. Tak nějak to teď na nás padlo. Ve vápně je křeč, chybí nám lehkost, nějaké chytré zakončení," řekl Kopic.

"Je to psychika. Slovácko v podstatě nemělo šanci a dalo dva góly jako my po tolika šancích. Vyžíráme si to až do konce. Musíme to prostě zlomit a v Teplicích do toho jít ve vápně naplno. Jiný lék na to hledat těžko," dodal.

Podobně to vidí i další plzeňští hráči. "Nebyl to špatný výkon, měli jsme šanci na tři zápasy, jen to musíme nějak zlomit. Jednou to přijde a dáme čtyři góly. Musíme do toho dát všechno, pak to přijde," věří stoper Jan Baránek.


"Zažili jsme těžký týden. Dostali jsme dva góly ze dvou šancí a sami se trápíme s koncovkou. Určitě to bude jedno z klíčových témat příštího týdne," řekl záložník Tomáš Hořava, který střeleckou smůlu protrhl výstavní střelou z voleje. "Rozmýšlel jsem se, jestli střílet nebo zpracovávat, protože to byla těžká pozice. Nakonec jsem to zkusil a vyšlo to perfektně. Možná je to můj nejhezčí gól v kariéře," popsal Hořava, který byl zvolen hráčem utkání.

Také Kopic ale konečně předvedl výkon, kvůli kterému ho Plzeň v létě přivedla z Jablonce. Pravá strana mu patřila, neustále obcházel protihráče a zásoboval spoluhráče centry. "Měl jsem hodně akcí, ale klidně ať nemám míč, hlavně když vyhrajeme," prohlásil Kopic.

Pochválil ho i trenér Koubek. "Už v minulém utkání bylo vidět, že mu stoupá výkonnost. Už na Dukle patřil k nejlepším a znovu to potvrdil. Byl hodně agilní, byl hodně na míči, zásoboval tým centry, prosazoval se jeden na jednoho. Je vidět, že už se po tom nervózním úvodu zadaptoval, a jeho výkony můžeme hodnotit dobře," uvedl Koubek.

Kopic si nemyslí, že by se na výsledku nějak podepsalo středeční vyřazení ze 3. předkola Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv. "Byli jsme namotivováni dobře, dali jsme utkání veškerou vážnost. Vedli jsme, měli jsme vše ve svých rukou, ale přišlo vyrovnání na 1:1 v nastavení první půle. To byl klíčový okamžik, který soupeře nakopl. V našem největším tlaku nám navíc oni dali gól. Když jsme srovnali, tak jsem věřil, že vyhrajeme, ale gól jsme tam už nedotlačili," litoval pětadvacetiletý fotbalista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články