Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Plzeň odehraje velký zápas se Schalke bez skalních fanoušků

Plzeň – Plzeňští fotbalisté se poprvé představí v evropských pohárech na svém zrekonstruovaném stadionu ve Štruncových sadech. Otázkou je, zda budou na duel 2. kola Evropské ligy se Schalke plné ochozy. Řada fanoušků západočeského klubu totiž bojkotuje. Vadí jim vysoká cena vstupenek. Klub oponuje, že to odpovídá důležitosti zápasu.

"K dnešnímu dni máme pár desítek vstupenek z nevyzvednutých blokací. Přestože fanoušci bojkotují zápas – což vůbec nechápu, ale mají na to plné právo –, bude stadion téměř vyprodaný," prohlásil generální manažer klubu Adolf Šádek.

"Bojím se, že atmosféra bude velkým zklamáním. Někdy méně znamená více," řekl šéf fanouškovského sdružení P-fans Roman Bakala serveru iDnes.cz. Patří mezi ty, kteří se dnešního duelu na stadionu nezúčastní. "Když klub prezentoval, že je jeho prioritou dostat Schalke na zrekonstruovaný stadion ve Štruncových sadech, zároveň se nechal slyšet, že tenhle zápas má být právě nám fanouškům poděkováním. Ale nastavit vstupné od 1 200 do 2 000 korun, tomu neříkám poděkování," uvedl Bakala.

Skalním fanouškům dokonce nabízeli samotní hráči, že jim na lístky přispějí. Od bojkotu však příznivce červenomodrých neodradili. Bakala odhadl, že do ochozů nepřijde až 500 fandů.

Podle zástupců Viktorie Plzeň cena vstupenek odpovídá důležitosti zápasu. "Ačkoliv spousta kotelníků přijde, hlasivky těch, kteří hodlají zápas bojkotovat, budou hráčům chybět. Podle nás je cena smysluplná. Odpovídá důležitosti zápasu," uvedl pro iDnes.cz mluvčí klubu Pavel Pillár.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články