Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Aquatlon MČR České Budějovice

Plzeň startuje jaro proti silnému Schalke

Plzeň - Start jara - hned v plné parádě. To čeká na fotbalisty Plzně, kteří v dnešním utkání 2. kola Evropské ligy změří síly s předním německým klubem Schalke 04. Plzeňané jsou si vědomi, že jen stoprocentní výkon je přiblíží k postupu do dalších bojů. Klíčem je doma neinkasovat. Postupující se v osmifinále utká s lepším z duelu mezi Steauou Bukurešť a Twente Enschede. Utkání začíná v 19:00 a v přímém přenosu ho můžete vidět na ČT4 a www.sportzive.cz.

Zatímco pro Plzeň půjde o ostrý start do jarní části sezony, Schalke už má za sebou tři ligová utkání. Po dvou výhrách v posledním kole utrpěl německý tým těžkou porážku 0:3 od konkurenta v boji o titul Mönchengladbachu. Trenér Pavel Vrba však varuje, že tato prohra naopak může být pro Plzeň nevýhodou, protože hráči Schalke budou chtít svůj výkon napravit.

"Sobotní výsledek Schalke nás nesmí zmást. Pokud bychom utkání nezvládli, bylo by to za týden v Německu hrozně těžké. Nesmíme dostat gól a nejlépe nějaký vstřelit," uvedl Vrba, jenž zápas s Mönchengladbachem sledoval osobně. "Pro Schalke to bylo nevyvedené utkání. Již ve druhé minutě inkasovali a museli otevřít hru. Hra do plných jim viditelně nevyhovovala," míní Vrba.

Trenér Schalke Huub Stevens však kvůli nemoci zřejmě nebude moci využít služeb své opory Jeffersona Farfána a otazník visel také nad největší hvězdou týmu Raúlem. Ten by však měl být na zápas připraven podpořit hrotového útočníka Klaase Jana Huntelaara.

"Raúl s Huntelaarem nejsou jen nějaká jména, ale především obrovská útočná síla. Sice jim zápas s Mönchengladbachem nevyšel, avšak je jen otázkou času, kdy svou sílu předvedou znovu. Byl bych nerad, kdyby se tak stalo v Plzni," dodal Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Adolfem Šádkem



Plzeň musí oproti podzimu udělat dvě změny v ideální sestavě, protože přišla o dvě opory. Stoper David Bystroň dostal dvouletý trest za doping a reprezentant Petr Jiráček přestoupil do Wolfsburgu. Na jejich pozicích v přípravě nejčastěji nastupovali Václav Procházka, který přišel z Mladé Boleslavi, a Vladimír Darida.

Adolf Šádek, generální manažer Plzně:

"Máme malinko pomalejší rozjezdy. Jenom doufám, že se to teď nepotvrdí a že vstoupíme do jarní části jinak, než to u nás bývá zvykem."

"Tohle je zápas, kvůli kterému hraju fotbal, takže se hrozně těším," uvedl Procházka. "Už to přichází, ale zatím spím dobře, i když se těším moc na všechno, co k takovému zápasu patří včetně nástupu," přiznal Darida.

Ten už na podzim zažil velký zápas proti AC Milán, tehdy však do utkání Ligy mistrů nastoupil až v průběhu první půle místo zraněného Jiráčka. "S Milánem to nebylo špatné, i když jsem šel na hřiště až během hry. Budu se snažit hrát to samé. Dodalo mi to sebevědomí, že jsem schopný hrát i proti takovým týmům," řekl Darida.

Předpokládané sestavy: Plzeň: Čech - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Petržela, Kolář, Pilař - Bakoš. Schalke: Unnerstall - Höger, Höwedes, Papadopulos, Fuchs - Matip, Jurado - Draxler, Raúl, Obasi - Huntelaar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články