Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň konečně zabrala a veze ze Zlína všechny body, snadné to však neměla

Konečně tři body. Oddechli si fotbalisti Plzně, kteří po porážce a dvou remízách v jarní části ligy poprvé vyhráli. Po vítězství ve Zlíně 1:0 mají na špici tabulky náskok devět bodů na druhou Slavii a k tomu odložený zápas s Ostravou k dobru. Rozhodl už ve 12. minutě gól Daniela Koláře. Zlín sice po přestávce zatlačil favorita, ale přesto prohrál čtvrtý ligový zápas za sebou a stále ho dělí jen dva body od pásma sestupu.

Petr Hronek a Daniel Kolář
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Oběma celkům vstup do jarní části moc nevyšel, ovšem Plzeň nakopl povedený čtvrteční duel Evropské ligy se Sportingem Lisabon. Zlín zas povzbudila výhra v poháru nad Hradcem Králové a postup do semifinále.  

Ovšem Plzeň potvrdila, že má sebevědomí, dobře kombinovala a od začátku potvrzovala roli favorita. Kovařík ještě s přímým kopem neuspěl, ale ve 12. minutě pronikl z levé strany do vápna, dloubáčkem našel Koláře a plzeňský kapitán dobře umístěnou hlavičkou poslal Plzeň do vedení.  

Hosté se poté mírně zatáhli, nechávali kombinovat Zlín a snažili se těžit z brejků po zisku míče, ovšem chyběla jim přesnost. Zlín se do vápna dostával minimálně a jedinou jeho nadějnou situaci v první půli byl průnik Ekpaie, který ale mířil vedle.  

Domácí se po přestávce zvedli. Kozáčika prověřil střelou z dálky Holzer. Ekpaiův pokus zase postrádal razanci.

Po hodině poslala Plzeň do hry Krmenčíka a reprezentační útočník mohl hned po minutě skórovat, ale jeho pohotovou střelu skvěle chytil brankář Zlámal. Na druhé straně zase v dobré pozici střela nesedla Jiráčkovi.

"Trenér v poločase říkal, že se jich nemáme bát a máme do nich šlápnout, že to nejsou žádní bohové. Myslím, že se to povedlo. Asi se i trochu báli o výhru, ale chyběl tomu ten gól," řekl zlínský útočník Pavel Vyhnal.

Plzeň měla několik nadějných brejků do otevřené obrany, ale vždy zvolila špatné řešení a Zlín se stihl ubránit. Viktoria tak musela těsný náskok hájit až do konce, ale obrana i bez stále nemocného Hubníka fungovala dobře a nepouštěla soupeře i přes tlak do šancí. Viktoria nakonec vyhrála teprve třetí z jedenácti zápasů ve Zlíně.

"Hodně těžký zápas, ve druhém poločase jsme nepodrželi míč, oni nás zatlačili, ale naštěstí jsme je až na jeden odražený míč skoro do ničeho nepustili. Takže vzadu nula a spokojeně odjíždíme domů se třemi body," zhodnotil duel plzeňský záložník Jan Kovařík.

Fastav Zlín - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

Branka: 12. Kolář. Rozhodčí: Franěk - Arnošt, Flimmel. ŽK: Hronek - Hejda, Chorý, Hájek, Kopic. Diváci: 3612.

Zlín: Zlámal - Matejov, Bijimine, Gajič, Bartošák (89. Železník) - Jiráček, Hronek - Ekpai, Vukadinovič, Holzer - Vyhnal. Trenér: Petržela.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský - Hrošovský, Hořava - Kopic, Kolář (86. Bakoš), Kovařík (73. Zeman) - Chorý (61. Krmenčík). Trenér: Vrba.

Hlasy trenérů:

Vlastimil Petržela (trenér Zlína): "Utkání by spíš slušela remíza, to mě mrzí. Měli jsme dvě čisté gólové šance, ale neproměnili jsme je. Soupeř dal gól po naší hrubé taktické chybě. Bijimine ještě asi nepochopil, co po něm chci. Obsadil první tyč a nechal za sebou celý prostor. Jinak hrál dobře. Celkově jsem s hrou spokojený, přitlačili to, dali míč na zem, šli důrazně do soubojů. Když budou takhle pokračovat, tak o ně vůbec nemám strach. S takovým fotbalem by se nedostali tam, kde jsme. První půle se mi nelíbila, byli jsme vykulení, na klucích byl vidět respekt, takže jsem v poločase zvýšil hlas. Dnes bych nestřídal vůbec, bylo to jen z povinnosti, když jsme riskli hru bez jednoho obránce. Kluci hráli tak dobře, že jsem na lavičce neviděl nikoho, kdo by byl lepší. Za tu reprezentační pauzu jsem rád, budeme dohánět fyzičku, musíme být fyzicky silnější, ale i zapracujeme na taktice. Přeci jen tu máme hodně cizinců a musíme to dát dohromady."

Pavel Vrba (trenér Plzně): "V prvním poločase jsme byli lepší, dali jsme gól a měli mezihru. Po přestávce nás ale Zlín zatlačil, bylo tam několik závarů. Naštěstí jsme to vládli, i když jsme tahali nohy po tom čtvrtečním zápase. Nechci snižovat výkon Zlína, byli výrazně důrazní, důslední, měli jsme s tím problém. Vytvořil si tlak. My tam měli situace, kdy jsme šli do přečíslení, ale nedokázali jsme to dotáhnout. Máme devět bodů náskok a zápas k dobru, což je devět kol před koncem příjemné, ale Slavie je bojovná, na Spartě se zvedla z mrtvých a opět dokázala zápas dotáhnout do bodu, takže udělá vše, aby nás potrápila. Rozhodně není nic rozhodnuté. Uklidnění to je, ale třeba s Libercem jsme hráli lepší fotbal než dnes. Hra nebyla z naší strany úplně nejlepší, pro nás by mělo být měřítko, co jsme předvedli ve čtvrtek proti Sportingu. Tak bychom chtěli hrát i v lize. Ale je pravda, že je to pro nás hodně důležité vítězství."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články