Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bohemians na Teplice dlouho neuměli zahrát, ale už se to naučili

Téměř tři roky čekali hráči Bohemians na výhru nad Teplicemi. Dočkali se v šestém vzájemném zápase, když soupeře sestřelili dvěma góly ve vršovickém Ďolíčku a na sedmém místě v tabulce mají na svého posledního soupeře čtyřbodový náskok. O vítězství Bohemians rozhodli ve druhém poločase góly David Bartek a Lukáš Hůlka.

David Vaněček a Lukáš Hůlka
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

V předchozích třech vzájemných ligových zápasech padly jen dva góly a ani teď se nehrál moc atraktivní a ofenzivní fotbal. Jedinou větší šanci první půle měli ve 29. minutě Bohemians po rohovém kopu, když se dostal k hlavičce Hůlka, ale brankář Diviš jeho pokus vyrazil. "Klokani" potvrdili, že jim úvodní poločasy příliš nejdou, z posledních devíti v nejvyšší soutěži dali jediný gól.  

Hned čtyři minuty po změně stran však Bohemians otevřeli skóre. Reiter nacentroval do šestnáctky a na míč z hlavy Bartka už Diviš nedosáhl. Vršovický tým dal Teplicím v lize gól po 382 minutách. "Bavili jsme se před zápasem, že na pravé straně Teplic hraje Lojza Hyčka, že je menší a že bych se tam mohl prosazovat. Bavili jsme se o této variantě a vyšla nám," řekl Bartek. "Měl jsem teď šanci v každém zápase a bohužel to tam nepadalo. Už jsem hrozně chtěl dát gól, abych klukům pomohl," dodal.

Domácí poté měli převahu i další šance. Teplický brankář vyrazil Dostálovu střelu a Maškův pokus zblokovala obrana. Po hodině hry se ozvali i hosté, ale Horovu tvrdou střelu vyrazil Fryšták k Červenkovi, který trefil břevno.  

"Klokani" ale hostům víc nedovolili a v 82. minutě trochu se štěstím přidali pojistku. Jindřiškova střela z přímého kopu propadla zdí, Hašek trefil tyčku, od které se míč odrazil k Hůlkovi a od něho putoval do branky. "Bylo to těžké. Hráčů Bohemky tam bylo moc, nevím, kde jsme byli my," podotkl Diviš.

Teplický zmar korunoval za dvě minuty střídající Kodeš, který ostrým skluzem zasáhl nohu Reitera a rozhodčí mu dal rovnou červenou kartu. Svěřenci Daniela Šmejkala prohráli páté z posledních šesti venkovních ligových utkání.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)

Branky: 49. Bartek, 82. Hůlka. Rozhodčí: Ardeleanu - Pelikán, Pochylý. ŽK: Martin Hašek ml. - Soungole, Žitný, Kučera. ČK: 85. Kodeš (Teplice). Diváci: 3255.

Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Martin Hašek ml. - Reiter (86. Luts), Mašek (64. Nečas), Bartek - Tetteh (90. Kabajev). Trenér: Martin Hašek st.

Teplice: Diviš - Hyčka, Ljevakovič, Král, Krob - Soungole (75. Kodeš), Kučera - Trubač (70. Díaz), Hora, Žitný (53. Červenka) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Hlasy trenérů:

Martin Hašek st. (trenér Bohemians): "Přestože podmínky byly těžké, podali jsme takový výkon, jaký jsme měli v plánu. Od první do 90. minuty jsme až na krátké úseky byli lepším týmem. Výsledek je logickým vyústěním toho, co se na hřišti odehrávalo. Měli jsme víc šancí, než abychom vstřelili dva góly. Ale pro nás jsou i dva góly gólostrojem. Jsme spokojeni za dva i nulu vzadu. Všechny tři jarní zápasy doma měly podobný průběh. Trochu jsme kalkulovali, že Sparta by z těch dvou utkání, co měla, nemusela bodovat. My jsme naopak doufali v plný bodový zisk na Slovácku, takže jsme měli plán, že bychom mohli být úplně na nich. Slovácko jsme bohužel výsledkově nezvládli. Vnímáme to tak, že 31 bodů by pravděpodobně mělo stačit na záchranu. Teď se budeme dívat mnohem víc na situaci, která je v nejbližším okolí před námi."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Bohemka vyhrála zaslouženě. V prvním poločase mi hlavně u tří čtyř hráčů v ofenzivě chybělo víc agresivity i sprintových náběhů. Prohrávali jsme s obranou Bohemky veškeré souboje, pozdě jsme reagovali na odražené míče. Dostali jsme branku v úvodu druhého poločasu, ale to nebyla žádná katastrofa. Když venku branku nevstřelíte, nemůžete moc myslet na body. Pak jsme vystřídali a myslím, že tam jsme měli šanci něco s výsledkem udělat. Dostali jsme se do hry, měli jsme zajímavých 15 minut. Vytvořili jsme si dvě brankové příležitosti, ale bohužel jme nevyrovnali a nastřelili břevno. Tam se to rozhodlo. Potom se hra zase vyrovnala a Bohemka nám vstřelila druhý gól. Potom přišlo vyloučení a už jsme na to neměli. Doma podáváme lepší výkony, venku máme dlouhodobě problémy. Chybí nám trošku dynamičtí hráči na krajích hřiště."


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články