Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pilaře pustil Wolfsburg na hostování, v novém klubu si zahraje Evropskou ligu

Praha - Fotbalový reprezentant Václav Pilař míří z Wolfsburgu na roční hostování s opcí do dalšího německého celku Freiburgu. Oba kluby dohodu stvrdily dnes. Zprávu potvrdil Pilařův agent Jiří Stejskal. Čtyřiadvacetiletý Pilař, který se chystá na návrat po loňském vážném zranění kolena, si s Freiburgem může zahrát i v příštím ročníku Evropské ligy.

Václav Pilař
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Pilař kvůli zdravotním potížím přišel o celou minulou sezonu a teď se těší, že si ve Freiburgu v létě odbude bundesligovou premiéru. "Venca mohl zůstat ve Wolfsburgu, nikdo ho nevyháněl, ale ve Freiburgu bude mít po zranění o něco větší šanci pravidelně hrát než ve Wolfsburgu," uvedl Stejskal.

Hostování ve Freiburgu nebo v nejmenovaném francouzském klubu, či setrvání ve Wolfsburgu. To byly možnosti, které Pilař se Stejskalem zvažovali. Nakonec je přesvědčil trvalý zájem Freiburgu, který v nedávno skončené sezoně dosáhl na překvapivé páté místo a do posledních kol dokonce bojoval o čtvrtou pozici, zajišťující účast v předkole Ligy mistrů.

"Oni (Freiburg) Vencu chtěli už před tím, než šel do Wolfsburgu, ale tak velký obchod si nemohli dovolit. Teď se naskytla šance znovu a také roční hostování se jim zamlouvalo. Poslední dva dny už byla jednání velmi intenzivní a dnes se vše dotáhlo do zdárného konce," vysvětlil Stejskal.

Součástí oboustranné dohody je i opce na možný přestup po skončení dalšího ročníku. Pilař, který si koleno pochroumal loni v srpnu při přípravném utkání reprezentace na Ukrajině, se ve Freiburgu sejde s krajanem Pavlem Krmašem. Stoper a bývalý hráč pražské Sparty a Hradce Králové je v klubu už šest let a v únoru prodloužil smlouvu na další sezonu.

Pilař, autor dvou branek na loňském mistrovství Evropy, je podle Stejskala už zdravotně v pořádku, do posledních utkání uplynulé sezony ale ještě nenaskočil kvůli riziku, aby už dvakrát operované koleno neutrpělo další újmu. Na letní přípravu je ale Pilař už prý připravený.

"Freiburg s Vencou bude mít trpělivost, dobře ví, že rok nehrál. Ale určitě se dočká svojí šance. Dobré je, že kromě Bundesligy si může zahrát i v Evropské lize, takže vytížení by mohl mít velké. To je dobrá zpráva i pro reprezentaci," dodal Stejskal.

Freiburgu pomůže Pilař doplnit kádr po odchodu hned pěti hráčů. "Těšíme se, je to velmi zajímavý hráč. Ve 24 letech má už hodně zkušeností a také nás během rozhovorů v uplynulých týdnech přesvědčil, že je to vhodný typ," řekl sportovní ředitel Klemens Hartenbach. "Víme, že nejdříve musí absolvovat individuální kondiční trénink. Proto žádný termín, kdy by se měl zapojit do mužstva, není stanoven," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články