Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bayern má desátý titul v řadě na dosah, Dortmund zničil Wolfsburg, Hertha opustila sestupové příčky

Fotbalisté Bayernu Mnichov se přiblížili ligovému triumfu. Ve 30. kole si poradili s Bielefeldem 3:0 a za týden, po zápasu s Dortmundem, mají šanci slavit desátý ligový titul v řadě. Během čtrnáctiminutové pasáže nasázeli hned pět branek a bylo po zápase. Fotbalisté Dortmundu díky tomu zničili Wolfsburg 6:1 a pojistili si druhé místo v tabulce. Leverkusen podlehl 0:1 Lipsku a v přímém souboji přišli o třetí místo. Porážku neodvrátil ani reprezentační útočník Patrik Schick, jenž odehrál celý zápas. Mimo sestupové příčky poskočila Hertha Berlín, která vyhrála v Augsburgu.

Erling Haaland z Dortmundu se raduje z gólu v síti Wolfsburgu
zdroj: REUTERS autor: Thilo Schmuelgen

Bayern v úterý překvapivě vypadl ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Villarrealem, na hřišti předposledního týmu Bundesligy si ale částečně spravil chuť. Favorit šel do vedení po deseti minutách a Laursenově vlastním gólu. Pojistky přidali v závěrech obou poločasů Gnabry a střídající Musiala.

Bavorský velkoklub si zajistí další ligový triumf, když porazí v sobotu na domácí půdě Dortmund. Vzhledem k výraznému rozdílu ve skóre mezi oběma týmy ale stačí Bayernu v podstatě i remíza.

Je nám líto, video expirovalo.
Leverkusen ztratil body v Lipsku

Lipsko potvrdilo v Leverkusenu skvělou formu a prodloužilo sérii bez porážky na 14 utkání. O posunu na třetí místo o dva body před Bayern rozhodl v 69. minutě tečovanou střelou Szoboszlai. Druhý nejlepší střelec soutěže Schick se potřetí za sebou neprosadil a Leverkusen bude muset o účast v Lize mistrů ještě hodně bojovat. Na pátý Freiburg má náskok pouhý bod.

Hertha zvítězila díky gólu Serdara ve 49. minutě. Záložník Vladimír Darida zůstal celý zápas pouze na lavičce vítězného celku stejně jako na druhé straně brankář Tomáš Koubek. Naopak středopolař Augsburgu Jan Morávek naskočil do hry v 73. minutě.

Dortmund rozhodl o jasném triumfu nad Wolfsburgem během skvostné pasáže od 24. do 38. minuty, kdy nastřílel pět gólů. Jako první se trefil mladíček Rothe. Krajní bek se v 17 letech a 169 dnech stal nejmladším hráčem, který při debutu v bundeslize skóroval. Na něj navázali Witsel, Akanji, Can a Haaland, jenž po změně stran přidal další zásah. Za hosty v závěru snížil Baku.

Freiburg si poradil s nováčkem Bochumí 3:0 a je pátý s jednobodovým mankem na třetí Leverkusen, který má zápas k dobru. Dva góly zaznamenal Sallai a jeden Kubler. Mohuč remizovala se Stuttgartem 0:0.

Kolín nad Rýnem zvítězil na hřišti Mönchengladbachu 3:1 a posunul se na šesté místo. Hosté vstřelili všechny branky v první půli, trefili se Modeste, Kainz a Ljubicic. Skóre v závěru zkorigoval Embolo.

Frankfurt tři dny po výhře 3:2 v Barceloně a vyřazení katalánského giganta ve čtvrtfinále Evropské ligy podlehl v bundeslize 0:2 Unionu Berlín. Domácí rozhodli dvěma góly v 17. a 21. minutě, trefili se Awoniyi a Prömel. Union se drží na šestém místě, Frankfurt je desátý.

Německá fotbalová liga - 30. kolo:

Augsburg - Hertha Berlín 0:1 (49. Serdar), Dortmund - Wolfsburg 6:1 (38. a 54. Haaland, 24. Rothe, 26. Witsel, 28. Akanji, 35. Can - 82. Baku), Freiburg - Bochum 3:0 (16. a 53. Sallai, 5. Kubler), Mohuč - Stuttgart 0:0, Mönchengladbach - Kolín nad Rýnem 1:3 (85. Embolo - 5. Modeste, 20. Kainz, 34. Ljubicic), Bielefeld - Bayern Mnichov 0:3 (10. vlastní Laursen, 45.+7 Gnabry, 85. Musiala), Hoffenheim - Fürth 0:0, Union Berlín - Eintracht Frankfurt 2:0 (17. Awoniyi, 21. Prömel), Leverkusen - Lipsko 0:1 (69. Szoboszlai).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články