Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Pešice: Po Kanadě končím. Ale hlavně musíme vyhrát

Praha - Dvě výhry na Maltě a v Bulharsku v závěru nepovedené kvalifikace o postup na světový šampionát jako by kouče fotbalové reprezentace Josefa Pešiceho patřičně navnadily. Také v blížícím se přípravném utkání s Kanadou by si rád udržel stoprocentní bilanci, což by obstaralo jeho stylovou rozlučku s národním týmem. Na jaře už reprezentaci podle všeho povede nový hlavní kouč. "Počítám s tím, že po Kanadě končím. Mě teď ale zajímá jen ten nejbližší zápas. Pro mě je hodně důležité, abychom i potřetí vyhráli. Moc bych si to přál," uvedl Pešice.

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté Sportovních zpráv: Josef Pešice a Ondřej Lípa

Pešice je rád, že na duel proti Kanadě může počítat s téměř nejsilnějším týmem. Hodně si slibuje především od kapitána Tomáše Rosického, který kvůli zranění chyběl v posledním dvojutkání proti Maltě a Bulharsku. Pešice vnímá i Rosického "výchovnou" roli.

"Máme v mužstvu mladé kluky, nastupující generaci, ale zase jich na hřišti nemůže být jedenáct. Proto jsem rád, že s námi bude i Rosický," pochvaloval si Pešice. "Stejně tak jsem rád, že na Kanadu přijedou i Petr Čech s Tomášem Sivokem," zmínil přítomnost dalších třicátníků v reprezentačním výběru.

Připustil, že má k dispozici možná lepší tým než na závěr kvalifikace, protože do hry se vracejí i uzdravení záložník Vladimír Darida a útočník Matěj Vydra. "V nároďáku by to mělo být tak, aby šel zápas od zápasu nahoru," řekl Pešice, jenž lituje absence záložníka Jaroslava Plašila, jehož limituje svalové zranění. "Patří k základním kamenům. I když se někdy netěšil přízni fanoušků a médií, jako jediný z mančaftu hrál třeba ve Španělsku," řekl Pešice.

Stabilního zadáka Michala Kadlece nenominoval, místo něj si zahraje Čelůstka. Pešice hodlá nasadit i sparťanského záložníka Ladislava Krejčího.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články