Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Owen: Druhou ligu hrát nebudu. To radši skončím

Londýn - Kdysi býval legendou Liverpoolu, zářil v anglické reprezentaci. Pak jeho kariéra nabrala značně sestupnou tendenci. V Realu převážně leštil lavičku, v Newcastlu mu opakovaná zranění neumožnila návrat k dřívější slávě. Navíc si za svoji namyšlenost slízl dávku fanouškovské kritiky. Nyní stojí na rozcestí. V Manchesteru United, kam přešel v roce 2009, si kvůli přetlaku nezahraje, do druhé anglické soutěže se mu nechce. "Do nižší ligy nechci. To radši skončím," naznačil svoji budoucnost držitel zlatého míče z roku 2001 Michael Owen.

Michael Owen za Man Utd.
zdroj: ISIFA

"Jestli nepřijde dobrá příležitost, tak budiž. V této fázi kariéry musí jít o angažmá, u kterého bych si užíval to, co dělám," uvedl Owen, kterému po třech letech vypršela smlouva u anglického vicemistra United.

Útočník pronásledovaný zraněními konstatoval, že v Anglii ho zajímá jen nejvyšší soutěž. "Nehrál bych druhou ligu. Nechci někoho urazit, ale říkal jsem, že bych nechtěl jít o soutěž níž, jako to někteří dělají. Po hraní za Liverpool, Real Madrid, Newcastle, United a anglickou reprezentaci bych si asi takový fotbal neužíval," napsal na svém účtu na Twitteru.

"Jsem si jistý, že můžu hrát na nejvyšší úrovni. Dokazoval jsem to téměř pokaždé, když jsem nastoupil za Manchester. Ve dvaatřiceti mám pořád ještě několik let před sebou," nevzdává se někdejší zázračný mladík naděje na pokračování v aktivní kariéře.

Za United odehrál Owen od července 2009 pouze 52 utkání a vstřelil 17 branek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články