Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Ostuda v Seville má v Německu dohru, trenér Löw musí sepsat analýzu

Nejvyšší porážku za 89 let bude německý fotbalový svaz interně řešit. Reprezentační trenér Joachim Löw dostal za úkol vypracovat po debaklu 0:6 se Španělskem v Lize národů analýzu, kterou manažer Oliver Bierhoff předloží vedení svazu na prosincové schůzce.

Zklamaný kouč Německa Joachim Löw
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder

Löw vede národní tým čtrnáct let a v roce 2014 s ním vyhrál mistrovství světa. Aktuálně však kvůli nevýrazným výsledkům čelí sílící kritice. Před týdnem utrpělo jeho mužstvo v Seville nejtěžší porážku od roku 1931. Šedesátiletý kouč sice prohlásil, že z funkce odstoupit nehodlá, svaz se ale rozhodl stav reprezentace řešit.

"Na schůzce 4. prosince proto Oliver Bierhoff předloží analýzu současného stavu národního týmu. Část se bude týkat porážky se Španělskem, ale bude nás také zajímat vývoj mužstva za poslední dva roky," citovala agentura Reuters prohlášení německého svazu.

"Trenérovi jsme dali dost času, aby se vyrovnal s obrovským zklamáním v Seville a mohl s chladnou hlavou a dopodrobna vyhodnotit jeho sportovní příčiny a také současnou situaci v týmu," přidal svaz s tím, že o závěrech z jednání bude informovat až posléze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články