Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ostrostřelec Suárez opouští po šesti letech Barcelonu a míří do Atlética Madrid

Byl dlouholetou barcelonskou oporou a výrazně přispěl k zisku 13 trofejí, příchodem nového trenéra Ronalda Koemana se však jeho pozice razantně změnila. Uruguayský útočník Luis Suárez proto z klubu odchází a bude hrát za Atlético Madrid.

Suárez, který měl na Camp Nou smlouvu do konce tohoto ročníku, přestoupil do týmu ligového rivala zdarma. Na bonusech za něj ovšem může Barcelona inkasovat šest milionů eur (162 milionů korun). V novém působišti si podle španělského listu Marca vydělá ročně devět milionů eur po zdanění.

O Suáreze měl nejprve zájem Juventus, kam ale nakonec zamířil právě z Atlética španělský reprezentant Álvaro Morata.

Uruguayská hvězda opouští Barcelonu jako třetí nejlepší střelec v historii FCB. Od příchodu z Liverpoolu v roce 2014 dal Suárez v jejím dresu 198 soutěžních gólů. Více branek nastříleli jen César Rodríguez (232) a Lionel Messi (634).

Po neúspěšné minulé sezoně, v níž Barcelona nezískala poprvé od roku 2008 žádnou trofej, opustili mužstvo také záložníci Ivan Rakitič a Arturo Vidal. Odejít má ještě obránce Samuel Umtiti.

S Messim budou v barcelonském útoku pravděpodobně pokračovat Antoine Griezmann a Ousmane Dembélé. K nim chce vedení klubu ještě nějakou ofenzivní posilu přivést.

Zdroj
ČTK, Marca

Hlavní zprávy

Nejčtenější články