Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Suárez údajně podváděl při testu z italštiny a Juventus neposílí, Morata ano

Snaha o angažování barcelonského Luise Suáreze se s úspěchem nesetkala, ale smutnit v Juventusu nemusí. Do Turína totiž podruhé v kariéře míří Álvaro Morata z Atlética Madrid, který bude v klubu hostovat za 10 milionů eur. "Stará dáma" má navíc na jeho přestup za 45 milionů eur opci. Z Pyrenejského se na Apeninský poloostrov stěhuje také Arturo Vidal, jenž se stal posilou Interu Milán.

Útočník Atlética Álvaro Morata
zdroj: Reuters autor: Sergio Perez

Sedmadvacetiletý útočník Morata, který za Juventus nastupoval už v letech 2014 až 2016, dnes absolvoval v Turíně lékařskou prohlídku. Oficiálně by měl být představen ve středu.

Za sebou má rok a půl v Atléticu, v jehož dresu dal v minulé sezoně 16 soutěžních gólů. Předtím působil také v Chelsea a Realu Madrid. 

V Atléticu by jej mohl dle španělských médií nahradit právě Suárez, s nímž barcelonský trenér Ronald Koeman nepočítá.

Uruguayský reprezentant měl sice původně namířeno do Juventusu, ale z transferu kvůli problémům s pasem sešlo. Italské úřady ho navíc podezřívají z podvádění při zkoušce z italštiny, která je podmínkou pro zisk občanství, jež Suárez potřeboval, neboť turínský velkoklub už měl naplněnou kvótu hráčů ze zemí mimo Evropskou unii.

Rodák ze Salta znal údajně otázky předem. Podle agentury AP nevyšetřuje policie samotného Suáreze, ale také několik členů vedení univerzity pro cizince v Perugii, kde se jazyková zkouška před týdnem konala.

Vidal bude opět působit pod Contem

Třiatřicetiletý záložník Vidal podepsal s Interem podle italských médií dvouletý kontrakt s opcí na třetí sezonu.

V Miláně se znovu setká s trenérem Antoniem Contem, pod nímž hrál už v letech 2011–⁠2015 za Juventus. Stopatnáctinásobný chilský reprezentant působil také v Bundeslize v Leverkusenu a Bayernu Mnichov. V Itálii, Německu a Španělsku se celkem osmkrát radoval ze zisku ligového titulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články