Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Osmifinále Ligy mistrů a Evropské ligy se příští týden hrát nebudou

Odvetná utkání play-off nejprestižnějších evropských fotbalových soutěží se po víkendu neuskuteční. UEFA oznámila odložení všech zápasů kvůli pandemii koronaviru. O dalším osudu Ligy mistrů a Evropské ligy rozhodne v úterý, kdy se bude projednávat i případné zrušení nebo odložení letního mistrovství Evropy.

Serge Gnabry z Bayernu se raduje z gólu v síti Chelsea v LM
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Salvio Calabrese

UEFA už tento týden odložila osmifinálová střetnutí LM Manchester City - Real Madrid a Juventus - Lyon, protože hráči španělského a turínského celku jsou kvůli nákaze v karanténě. Dnes pohárové soutěže pozastavila a v úterý bude se všemi 55 členy projednávat další postup, který by měl podle deníku L'Equipe zahrnovat odložení evropského šampionátu o rok.

"Ve světle posledního vývoje situace kolem COVID-19 v Evropě a v návaznosti na rozhodnutí ostatních organizací jsme se rozhodli pozastavit všechny soutěže," uvedla UEFA v prohlášení a dodala, že o případných náhradních termínech bude teprve jednat.

"Už včera jsme pozvali činovníky všech 55 členských organizací, stejně tak jako zástupce asociace evropských klubů i soutěží a FIFPro na úterní videokonferenci, kde probereme reakci vedení evropského fotbalu na epidemii koronaviru," přidala UEFA.

Příští týden se proto neuskuteční další dvě odvetná utkání osmifinále Ligy mistrů Barcelona - Neapol, Bayern Mnichov - Chelsea. A hrát se nebude ani osm zápasů Evropské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články