Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Atlético má kvalitu na to, aby hrálo fotbal. Proč se prezentuje takhle? nechápal Klopp

Premiérové vyřazení v play-off Champions League na lavičce Liverpoolu kousal trenér Jürgen Klopp velmi těžce. Po domácí porážce 2:3 v prodloužení s Atléticem Madrid se jeho svěřenci s účinkováním v soutěži rozloučili už v osmifinále a dvaapadesátiletý stratég na následné tiskové konferenci popustil uzdu emocím. Odsoudil mimo jiné defenzivní hru soupeře.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp po porážce v osmifinále Ligy mistrů
zdroj: imago sportfotodienst

"Atlético má kvalitu na to, aby hrálo fotbal. Proč se prezentuje takhle?" ptal se novinářů Klopp. "Mohli hrát fotbal, ale nechtěli," dodal s odkazem, že si plně uvědomuje svou neschopnost akceptovat jakoukoli porážku.

"Vím to. Zvlášť po zápasech, v nichž moji hráči vynaložili enormní úsilí proti soupeři zaparkovanému ve dvou řadách před vlastním vápnem."

"Mám chuť říct ještě spoustu vět jako nejhorší loser na světě. Nechápu, proč hrálo Atlético takhle, ale zvítězilo a postoupilo. To je fakt," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liverpool - Atlético Madrid

Je nicméně nutné zdůraznit, že obhájci titulu měli osmifinálovou odvetu velmi dobře rozehranou. Georginio Wijnaldum totiž ve 43. minutě smazal jednobrankovou ztrátu z prvního vzájemného duelu a Roberto Firmino krátce po startu prodloužení přidal druhou, v té době postupovou trefu.

Minelu v rozehrávce brankáře Adriána, který zastoupil zraněného Alissona, ovšem v 97. minutě potrestal Marcos Llorente. "Dali jsme druhý gól a všichni jste viděli, co se stalo pak. Ta přihrávka nám opravdu nepomohla," hodnotil Klopp. "Inkasování je součástí fotbalu a nemělo by mít zásadní vliv, ale tentokrát mělo. Momentum se změnilo," doplnil.   

Llorente navíc o osm minut později zmrazil beznadějně vyprodaný Anfield Road po individuální akci podruhé a třetí hřebíček zatloukl v nastavení další z protiútoku Álvaro Morata.

"V Lize mistrů si nemůžeme dovolit takhle třikrát inkasovat. Je těžké to vysvětlit," zakončil trenér. 

Simeone: Oblak je pro nás stejně důležitý jako Messi pro Barcelonu

Liverpoolu nestačilo k místence v další fázi LM ani 35 střel a několik zásadních zákroků si připsal také brankář soupeře Jan Oblak. "Máme nejlepšího gólmana na světě, který je pro nás stejně důležitý jako Messi pro Barcelonu," vysekl poklonu kouč Atlética Diego Simeone.

"Rojiblancos" zvítězili na Anfieldu v evropských pohárech jako první tým od října 2014 po 25 zápasech. "Mám obrovskou radost. Jsme zpět mezi nejlepší osmičkou v Evropě. Porazili jsme mimořádného soupeře. Liverpool hrál dokonale, fanoušci ho tlačili, ale zvládli jsme to," dodal.

Zdroj
ČT sport, Sky Sports, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články