Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Odvolání Kotrby na spadnutí, Dynamo nemá ani bod

Praha - Vypadá to, že trenér Českých Budějovic Jiří Kotrba má po pěti odehraných kolech ve fotbalové lize své "odkrouceno". S Jabloncem dnes jeho svěřenci prohráli vysoko 1:5, v soutěži dosud nezískali ani bod a zítra by se mělo rozhodnout, zda se s bývalým trenérem Sparty nadále počítá na trenérském postu. Kotrba zároveň v Dynamu zastává funkci generálního manažera.

Jiří Kotrba
zdroj: ČTK autor: David Veis

Majitel Českých Budějovic Karel Poborský ve čtvrtek vydal prohlášení, v němž stálo, že pokud tým nezačne bodovat, pravděpodobně dojde k výměně hlavního trenéra. To se dnes nestalo, takže se okamžitě začalo mluvit o tom, zda Kotrba skončí.

Samotný kouč nechtěl po porážce s Jabloncem mluvit o tom, zda nastal čas na změny v realizačním týmu. "Otázku na podobné téma jsem samozřejmě očekával. Ale nechme to na pondělí," řekl trenér. Podle informací ČTK by však právě v pondělí vedení klubu mělo oznámit, že Kotrbu z funkce trenéra odvolává. Mužstvo zatím v pěti zápasech inkasovalo nejvíc gólů v soutěži.

Dnešní duel s Jabloncem byl důkazem jihočeského zmaru. "Možná je to naše vítězství 5:1 až moc kruté," poznamenal trenér Jablonce František Komňacký. Podle něj sice jeho tým převyšuje kvalitativně České Budějovice, ale ne o čtyři góly.

Kotrba už před časem sám řekl, že uvažuje o tom, zda trenérskou židli dobrovolně neopustit a nepřenechat místo někomu jinému. Vedle mizivých výsledků to zdůvodňoval i tím, že nemá čas kvůli zápřahu ve funkci sportovního ředitele klubu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články