Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Cipro novým koučem Českých Budějovic?

České Budějovice – Jiří Kotrba se začátkem června stal novým trenérem Českých Budějovic. K postu generálního manažera Dynama si tak přibral další práci. Po třech kolech uznává, že to nebyl úplně nejlepší nápad. Nabízí se tedy otázka, co dál? Kotrba přiznává, že jednou z možností by byl nový trenér. V úvahu připadá třeba někdejší kouč Slavie František Cipro. Ten teď dělá v Českých Budějovicích klubového skauta.

Jiří Kotrba
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Nejsme mužstvo jako Sparta, abychom vyhrávali deset utkání venku," prohlašuje Kotrba v rozhovoru pro Deník Sport. Shodou okolností bývalý trenér letenských fotbalistů zároveň dodává, že si toho zřejmě naložil moc. "Po třech měsících si myslím, že takhle to dělat nejde."

Spekulace, že by mohl opustit lavičku Dynama, nabírají na obrátkách. Po domácích prohrách se Spartou, Olomoucí a ztrátě s Duklou začíná být situace vážná. "Snažíme se společně s majiteli najít kouče, který by vedl tréninky nebo i zápas, a já se mohl věnovat naplno manažerským věcem," potvrzuje Kotrba.

Českobudějovičtí fotbalisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Kotrba, jenž patří k nejzkušenějším ligovým trenérům, prý zkoušel štěstí u Luboše Zákostelského. "Ale majitel druholigového Sezimova Ústí mě poprosil, ať jim ho ještě rok nechám," přiznává. V úvahu připadala i další jména. Nejreálněji však vypadají námluvy s Františkem Ciprem.

"Je v klubu, navíc se aktivně podílel na složení mužstva. Je to výborný trenér se spoustou zkušeností. Je to pouze otázka domluvy," říká Kotrba, jenž zatím neví, kdy by mohli fanoušci očekávat změnu. "Kdyby to záleželo na mně, udělám to hned. Ale musí souhlasit majitelé. Nechávám tomu volný průběh. Štve mě, že nemáme ani bod, ovšem nervózní nejsem."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články