Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Od vyrovnání nám všechno zkolabovalo, litoval Ibrahimovic. Conte si užil výjimečný večer

Zklamání kousal těžce. První poločas Derby della Madonnina uzavřel Zlatan Ibrahimovic s bilancí 1+1, ale po změně stran už nezářil a sledoval, jak rivalové z Interu dvoubrankovou ztrátu smazali a v závěru skóre otočili. Podle osmatřicetiletého švédského útočníka přestali "Rossoneri" ve druhém dějství hrát a věřit ve vlastní schopnosti.

Zlatan Ibrahimovic z AC Milán (vlevo) burcuje spoluhráče v derby s Interem
zdroj: PA autor: Fabrizio Carabelli

Ibrahimovic nejprve ve 40. minutě připravil úvodní trefu pro Anteho Rebiče, těsně před odchodem do kabin hlavou zvýšil na 2:0 a připsal si třetí soutěžní gól v šestém zápase po zimním návratu do Milána.

Ve druhém poločase se ovšem na San Siru vše otočilo. Mezi 51. a 53. minutou ztrátu Interu smazali Marcelo Brozovič s Matíasem Vecinem, v 70. minutě dokonal obrat Stefan de Vrij a těsně před koncem přidal pojistku Romelu Lukaku. "Je těžké vysvětlit, co se stalo. O přestávce jsme si říkali, že prvních patnáct minut druhé půle bude klíčových, a my během nich dvakrát inkasovali," litoval Ibrahimovic.

"Přestali jsme si věřit a hrát. Nepresovali jsme, málo jsme si přihrávali. Od vyrovnání nám všechno zkolabovalo," doplnil rodák z Malmö, jenž v poslední minutě derby za stavu 2:3 orazítkoval hlavičkou tyč.

Zatímco Inter poskočil do čela Serie A o skóre před mistrovský Juventus, AC kleslo po 23. kole na desáté místo v tabulce. "Myslím, že je to hodně o zkušenostech, protože musíte vědět, jak kontrolovat utkání za stavu 2:0, abyste ho vyhráli," prohlásil Ibrahimovic.

Jeho bývalý zaměstnavatel Inter ho v první pětačtyřicetiminutovce zklamal. "Je to divné, protože náš úvodní poločas byl víceméně dokonalý. Očekával jsem od Interu víc, protože před pauzou nevypadal jako tým bojující o titul. Po ní už ano," dodal švédský kanonýr.

Conte: Hrozil nám debakl, ale famózně jsme se zvedli

"Byl to výjimečný večer. V první půli jsme se dostali do potíží a hrozil nám debakl. Místo toho jsme se ve druhé famózně zvedli. Věděli jsme, kde se musíme zlepšit a že si musíme věřit. Hráčům patří uznání," řekl trenér vítězného mužstva Antonio Conte.

Jeho svěřenci využili porážku Juventusu 1:2 ve Veroně a dostali se na první místo. O bod zpět je třetí Lazio Řím, které neprohrálo v lize 18 zápasů po sobě, čímž stanovilo nový klubový rekord. A právě na jeho Stadio Olimpico se Inter představí v neděli.

"Scudetto je pro nás sen stejně jako pro Lazio. Bavíme se o titulu, jejž osmkrát v řadě získal Juventus. Jsme 'v půli naší zemské pouti'," citoval Conte úryvek z Božské komedie od italského básníka Danta Alighieriho.

Zdroj
Sky Sport Italia, football-italia, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články