Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Juventus narazil ve Veroně a v čele Serie A je rázem o skóre Inter. Lazio je o bod zpět třetí

Famózní obrat se v milánském derby podařil fotbalistům Interu. "Nerazzurri" přestříleli AC 4:2 a zásluhou lepšího skóre přeskočili v tabulce Juventus, který nečekaně prohrál 1:2 ve Veroně. Pouze o bod méně má třetí Lazio, jež loupilo v Parmě (0:1). Porážka neminula páté AS Řím, konkrétně 2:3 doma se sedmou Boloňou, Atalanta otočila duel ve Florencii a upevnila si čtvrtou pozici. Jedenáctá Neapol naopak padla 2:3 s o záchranu bojujícím Lecce.

Fotbalisté Interu oslavují gól v milánském derby
zdroj: imago sportfotodienst autor: Jonathan Moscrop

AC zvládlo na San Siru lépe první poločas, jehož závěr dirigoval Zlatan Ibrahimovic. Švédský veterán nejprve připravil ve 40. minutě vedoucí gól pro Anteho Rebiče, v nastaveném čase pak hlavou zvýšil na 2:0 a připsal si třetí soutěžní trefu po zimním návratu do Milána.

Inter však na začátku druhé půle dokázal ztrátu dotáhnout, když se během dvou minut prosadili Marcelo Brozovič a Matías Vecino. V 70. minutě pak comeback "Nerazzurri" dokonal Stefan de Vrij hlavičkou po rohovém kopu.

Osmatřicetiletý Ibrahimovic mohl vzápětí vyrovnat, ale hlavou zamířil do tyče. Definitivní pojistku Interu i proto přidal další útočník Romelu Lukaku ve třetí minutě nastavení.

Juventusu tentokrát nepomohl ani gól Cristiana Ronalda, který jako první hráč v klubové historii skóroval v desátém ligovém zápase v řadě. Hvězdný Portugalec se v 65. minutě uvolnil na polovině hřiště po narážečce se spoluhráčem, poradil si i s posledním obráncem a zakončil přesně k tyči.

Radost hostujícího celku ale trvala jen deset minut, než vyrovnal křížnou střelou domácí útočník Fabio Borini. V 85. minutě pak proměnil pokutový kop Giampaolo Pazzini a připravil obhájcům titulu třetí ligovou porážku v sezoně.

Verona natáhla sérii neporazitelnosti už na osm ligových střetnutí a je na šestém místě.

Na druhém místě už je Lazio, kterému zajistil vítězství v Parmě útočník Felipe Caicedo, jenž se ve 41. minutě dostal k odraženému míči a zblízka ho napálil do sítě. Mužstvo kouče Simoneho Inzaghiho nenašlo v soutěži přemožitele už 18 utkání a stanovilo nový rekord klubu. Naposledy prohrálo loni v září s Interem 0:1.

Lecce s Barákem senzačně dobylo Neapol, Zmrhal nastoupil za Bresciu

Dva góly hostujícího nováčka, který na stadionu San Paulo triumfoval v Serii A poprvé od roku 1998, vstřelil Gianluca Lapadula. Záložník Antonín Barák nastoupil v základní sestavě i ve druhém duelu po příchodu na hostování z Udine a opět se radoval ze zisku tří bodů.

Lecce poslal do vedení ve 29. minutě Lapadula z první větší šance. Aktivnější Neapol odpověděla krátce po pauze díky zásahu Arkadiusze Milika, ale outsiderovi vrátil vedení znovu Lapadula a v 82. minutě zvýšil střídající Marco Mancosu.

Další náhradník José Callejón sice v poslední minutě snížil "nůžkami" na 2:3, nicméně víc už svěřenci Gennara Gattusa nestihli a zaváhali po sérii tří soutěžních vítězství. Neapol je v tabulce jedenáctá, Lecce zůstalo sedmnácté, těsně nad sestupovým pásmem.

Je nám líto, video expirovalo.
Lecce s Barákem v sestavě zaskočilo Neapol

Další nováček Brescia přišel o výhru nad Udine v nastavení a remizoval 1:1. Za domácí odehrál závěrečnou půlhodinu záložník Jaromír Zmrhal, jenž v soutěžním utkání nastoupil poprvé od listopadu. Obránce Aleš Matějů tentokrát zůstal na lavičce. Brescia díky bodu poskočila na předposlední pozici před Spal Ferrara - ten podlehl Sassuolu 1:2.

Barrow zmrazil Stadio Olimpico

Boloňští hráči udělali radost trenérovi Sinišovi Mihajlovičovi, který se posadil na lavičku jen pár hodin po propuštění z nemocnice. Padesátiletý srbský kouč ukončil terapii po říjnové transplantaci kostní dřeně.

Hostům zajistil v 16. minutě vedení střelou zblízka Riccardo Orsolini, krátce nato však vlastním gólem vyrovnal Stefano Denswil. Za pár minut ale "Rossoblù" vstřelili druhou branku, technickou střelou z rohu šestnáctky se prosadil Musa Barrow.

Jednadvacetiletý gambijský útočník, který přišel v lednu z Bergama, pak skóroval i po změně stran po samostatné akci a sebevědomé kličce ve vápně. Henrik Mchitarjan dokázal hlavou už jen snížit.

Malinovskij rozhodl ve Florencii

Osmifinalista Ligy mistrů z Bergama sice po prvním poločase s Fiorentinou prohrával, ale po přestávce se nejlepší ofenziva soutěže dvakrát prosadila. 

Utkání Fiorentina - Atalanta
zdroj: imago sportfotodienst

Ve 49. minutě stál Duván Zapata na konci pohledné kombinace a v 72. minutě stanovil konečný výsledek dalekonosnou střelou střídající Ruslan Malinovskij. Atalanta už má na kontě 61 branek, což se v této fázi soutěže naposledy povedlo Juventusu v sezoně 1959/60.

Sampdoria otočila utkání v Turíně

Sampdoria Janov sice na hřišti FC Turín prohrávala, ale nakonec vyhrála 3:1. Záložník Jakub Jankto přišel na trávník v 68. minutě za nepříznivého stavu a pomohl hostům k obratu.

Český reprezentant vystřídal Mortena Thorsbyho a za dvě minuty bylo vyrovnáno. Z přímého kopu se parádně trefil Gastón Ramírez a stejný hráč přidal krátce nato i vítěznou branku. V závěru pak pojistil výsledek z penalty Fabio Quagliarella. 

Italská fotbalová liga - 23. kolo:

AS Řím - Boloňa 2:3 (22. vlastní Denswil, 72. Mchitarjan - 26. a 52. Barrow, 16. Orsolini), Fiorentina - Bergamo 1:2 (32. Chiesa - 49. Zapata, 72. Malinovskij), FC Turín - Sampdoria Janov 1:3 (56. Verdi - 70. a 75. Ramírez, 79. Quagliarella z pen.), Hellas Verona - Juventus 2:1 (76. Borini, 86. Pazzini z pen. - 65. Ronaldo), Spal Ferrara - Sassuolo 1:2 (23. Bonifazi - 65. Caputo z pen., 90. Boga), Brescia - Udine 1:1 (81. Bisoli - 90.+2 De Paul), FC Janov - Cagliari 1:0 (43. Panděv), Neapol - Lecce 2:3 (48. Milik, 90. Callejón - 29. a 61. Lapadula, 82. Mancosu), Parma - Lazio Řím 0:1 (41. Caicedo), Inter Milán - AC Milán 4:2 (51. Brozovič, 53. Vecino, 70. De Vrij, 90.+3 Lukaku - 40. Rebič, 45.+1 Ibrahimovic).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články