Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

O Messiho návratu neuvažujeme, řekl Laporta a potvrdil dvě letní akvizice

Návrat "krále" se v Barceloně konat nebude. Zatím. Prezident FCB Joan Laporta totiž v rozhovoru pro katalánskou rozhlasovou stanici RAC1 prohlásil, že comeback hvězdného útočníka Lionela Messiho není ve hře. Kapitán argentinské reprezentace loni po 21 letech z klubu odešel do Paris Saint-Germain, kde zatím nenaplnil vysoká očekávání, a spekuluje se o jeho návratu na Camp Nou.

Lionel Messi se raduje z gólu v dresu PSG
zdroj: imago sportfotodienst autor: Sebastian Frej

"V tomto směru jsem nedostal jedinou zprávu od Lea nebo jeho zástupců. Momentálně o tom neuvažujeme. Budujeme mladý tým, který si začíná sedat," zdůraznil Laporta.

Messi po minulé sezoně neprodloužil s Barcelonou smlouvu, protože si ho zadlužený klub nemohl dovolit kvůli pravidlům finančního fair play španělské ligy. Za Blaugranas odehrál 778 soutěžních zápasů, s 672 góly je suverénně nejlepším střelcem v historii FCB, čtyřikrát přispěl k triumfu v Lize mistrů a desetkrát v La Lize. "Leo je Leo. Je to nejlepší hráč světa, ale nepřemýšlíme o jeho návratu," zopakoval Laporta.

Rekordní sedminásobný držitel Zlatého míče loni v srpnu s PSG jako volný hráč podepsal dvouletý kontrakt. Francouzský gigant sice suverénně vede domácí soutěž, ale v LM vypadl už v osmifinále s Realem Madrid a dál zde čeká na premiérový triumf. Messi se v Paříži trápí také individuálně, ve 26 soutěžních utkáních zaznamenal pouze 7 branek a 11 asistencí.

Christensen a Kessié neoficiálně potvrzeni

Laporta zároveň ve zmíněném rozhovoru uvedl, že klub už je domluven na dvou akvizicích pro příští sezonu. "Ano, podepsali jsme dva nové hráče – stopera a záložníka. V současnosti ale nemůžu zveřejnit jejich jména," vysvětlil barcelonský prezident. Dle zahraničních médií jde o Andrease Christensena z Chelsea a Francka Kessiého z AC Milán.

V posledních týdnech se hojně spekuluje také o Raphinhovi z Leedsu, jehož agentem je barcelonská legenda Deco. "Je to hráč, kterého bedlivě sledujeme, a pravdou je, že se s Decem velmi dobře známe. Pomáhá nám, protože dominuje na přestupovém trhu s Brazilci, ale musím zdůraznit, že pro náš klub nepracuje," dodal Laporta. 

Zdroj
ČTK, RAC1

Hlavní zprávy

Nejčtenější články