Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Barca je zpět. Mohli jsme dát ještě víc gólů, zářil Xavi

S úsměvem od ucha k uchu odjížděl z Madridu trenér FC Barcelona Xavi po nedělním vítězství 4:0 nad domácím Realem ve 29. kole španělské ligy. Potěšilo ho, že se jeho tým opět může měřit s podobnými celky. Legenda katalánského velkoklubu věří, že triumf v El Clásicu jeho svěřence do budoucna povzbudí. Nemyslí si však, že ještě v této sezoně můžou usilovat o titul.

Fotbalisté FC Barcelona oslavují gól v El Clásicu
zdroj: REUTERS

"Jsem nadšený. Barca je zpět. Ukázali jsme, že se umíme postavit skvělému týmu, jakým je Real Madrid. Navíc týmu, který je rozjetý a hraje doma. Byl to působivý výkon, mohli jsme dát ještě víc gólů. Je to úžasný výsledek, který nás do budoucna povzbudí v našem projektu. Odjížděli jsme s úsměvem od ucha k uchu," řekl Xavi.

"Užívám si to, vítězství 4:0 mě posilní. Jsem nováček. Barcelona by měla bojovat podobným způsobem. Nepotřebuji žádnou slávu. Nevnímám to jako osobní výhru. Je to o týmu, rodině a fanoušcích. Vychutnávám si to víc než jen jako trenér FCB, jelikož jsem celoživotní fanoušek tohoto klubu. Na takové večery se nezapomíná."

Za Barcelonu se v prvním poločase na Santiagu Bernabéu trefili Pierre-Emerick Aubameyang a Ronald Araújo, po změně stran skórovali Ferrán Torres a opět Aubameyang. "Víc než čtyři góly mě dostalo, jak mí hráči bojovali, běhali a do všeho šli naplno. To je inspirativní," konstatoval Xavi.

"Barca" ztrácí ze třetí pozice na Real dvanáct bodů a na druhou Sevillu tři, navíc má oproti ní zápas k dobru. Po reprezentační pauze ji přivítá na Camp Nou. "Musíme nadále pracovat. Nezískali jsme titul. Musíme zůstat pokorní. Odpočineme si a začneme myslet na Sevillu. Jsou to další tři body," prohlásil Xavi, jehož svěřence čeká v dubnu čtvrtfinále Evropské ligy s Eintrachtem Frankfurt.

"Nemyslím si, že La Ligu vyhrajeme, je to velmi náročné. Real Madrid je před námi o 12 bodů, začalo se nám dařit příliš pozdě, ale budoucnost je světlá. Je to velké povzbuzení. Nejdříve si musíme zajistit účast v Lize mistrů a pak uvidíme. Tato výhra náš projekt posilní. Ještě jsme nedosáhli vytyčených cílů," podotkl Xavi, který v listopadu opustil katarský Al Sádd a převzal Barcelonu po odvolaném Ronaldu Koemanovi.

Katalánský tým zdolal Real Madrid po šesti soutěžních zápasech poprvé od března 2019. "Bylo důležité ukončit sérii proher, negativní myšlení a pocit, kterým klub procházel. Je to obrovská morální vzpruha. Budeme se dál zlepšovat," dodal dvojnásobný evropský šampion i mistr světa se Španělskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články