Sestava nefungovala. Nesložil jsem ji dobře, uznal Ancelotti po debaklu v El Clásicu

Nedělní domácí ostudu s Barcelonou, se kterou fotbalisté Realu ve 29. kole španělské nejvyšší soutěže prohráli 0:4, vzal trenér madridského velkoklubu Carlo Ancelotti na sebe. Dvaašedesátiletý kouč přiznal, že zvolil špatnou sestavu, ale nemyslí si, že bude mít debakl na "bílý balet" dlouhodobější dopad. Těší ho, že jeho tým vede La Ligu o devět bodů před Sevillou a že je ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

V El Clásicu tentokrát dominovala Barcelona
zdroj: REUTERS

"Sestava nefungovala. Nesložil jsem ji dostatečně dobře na to, abychom vyhráli. Barca byla lepší a zaslouženě zvítězila. Není pro mě složité přijmout, že jsem vybral špatnou jedenáctku. Někdy se vám to povede, jindy ne. Tentokrát jsem chyboval, ale nebudu z toho dělat vědu. Porážka nás tvrdě zasáhla. Víme, jak důležité utkání s Barcelonou je, zejména pro fanoušky," citoval Ancelottiho klubový web.

Real, který na počest 120. výročí od svého založení nastoupil netradičně v černých dresech, zatímco hosté ve žlutých s červenými pruhy, se musel v El Clásicu obejít bez zraněného obránce Ferlanda Mendyho a kanonýra Karima Benzemy.

"Nemůžeme si myslet, že jsme prohráli kvůli Karimově absenci. Chybovali jsme tím, že jsme se je snažili napadat až moc vysoko a oni hráli zezadu velmi dobře. Poté, co dali první gól, jsme měli ještě větší potíže s tím držet znovu míč. Začátek se nám povedl, ale pak jsme vzadu riskovali a celkově se trápili," uvedl Ancelotti, jenž Real vedl už v letech 2013 až 2015.

Za Barcelonu se v prvním poločase na Santiagu Bernabéu trefili Pierre-Emerick Aubameyang a Ronald Araújo, po změně stran skórovali Ferrán Torres a opět Aubameyang. "Nemyslím si, že prohra mužstvo ovlivní. Sestava se nepovedla. Můžu se splést jednou, výjimečně se stává, že by to bylo dvakrát," konstatoval Ancelotti, bývalý trenér Juventusu, AC Milán, Chelsea, Paris St. Germain nebo Bayernu Mnichov.

Následuje reprezentační přestávka. "Je čas dobít baterky a připravit se na to, abychom v příštích dvou měsících zvedli nad hlavu pár trofejí. Musíme si vyhodnotit, v jaké pozici se nacházíme. Na začátku sezony bychom brali, kdybychom 20. března vedli ligu o devět bodů a byli ve čtvrtfinále Ligy mistrů (proti Chelsea). Porážka bolí, velmi mě mrzí a jsem z ní nešťastný, ale musím být klidný. Jsem vděčný za náskok a čtvrtfinále Ligy mistrů," dodal bývalý záložník Parmy, AS Řím a AC Milán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články