Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nová sezona, starý Leverkusen. Wirtz rozhodl v Mönchengladbachu ve 101. minutě

Lahůdkový předkrm naservírovali fanouškům německé nejvyšší soutěže fotbalisté Mönchengladbachu a Leverkusenu. V úvodním utkání 1. kola se po infarktovém průběhu nakonec radovali obhájci titulu, jímž vítězství 3:2 zajistil proměněnou penaltou v 11. minutě nastaveného času dvougólový Florian Wirtz. Svěřenci trenéra Xabiho Alonsa tak pokračují v trendu z minulého ročníku, kdy často vstřelili klíčovou branku až v závěrečné fázi.

Fotbalisté Leverkusenu se radují z gólu v Bundeslize
zdroj: REUTERS autor: Wolfgang Rattay

Leverkusen přitom vedl už ve 38. minutě o dva góly. Úvodní branku nové sezony vstřelil ve 12. minutě nádhernou "raketou" bývalý kapitán Mönchengladbachu Granit Xhaka a náskok úřadujících mistrů zvýšil po závaru německý reprezentant Wirtz.

Borussia se však vrátila do zápasu po necelé hodině hry díky snížení Nica Elvediho a v 85. minutě vyrovnal v pádu Tim Kleindienst, jemuž v závěru prvního poločasu neuznal VAR přesnou trefu kvůli útočnému faulu. To už byl na trávníku v domácím dresu i střídající český útočník Tomáš Čvančara.

Rozhodnutí v dlouhém nastavení přinesla další kontrola u videa, která odhalila faul domácích v pokutovém území. K penaltě se postavil Wirtz, jehož střelu brankář Jonas Omlin vyrazil, ale z dorážky už se německý záložník nemýlil. Leverkusen vyhrál v Mönchengladbachu pošesté za sebou a protáhl svou bundesligovou sérii bez porážky na 35 utkání.

Na trávník se v dresu Bayeru tentokrát nedostal útočník Patrik Schick, který se v sobotu v roli střídajícího hráče podílel gólem a proměněnou penaltou v rozstřelu na vítězství v německém Superpoháru proti Stuttgartu. Na lavičce zůstal i brankář Matěj Kovář.

Německá fotbalová liga – 1. kolo:

Mönchengladbach – Leverkusen 2:3 (59. Elvedi, 85. Kleindienst – 38. a 90.+11 Wirtz, 12. Xhaka).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články