Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Národní Liga 2024/2025

Bayern přivábil Oliseho z Crystalu Palace, do Londýna za něj pošle 60 milionů eur

Ofenzivu Bayernu Mnichov posílil Michael Olise z Crystalu Palace. Dvaadvacetiletý francouzský útočník podepsal v novém působišti smlouvu na pět let a bavorský velkoklub, který v uplynulé sezoně skončil poprvé po 12 letech bez jediné trofeje, si od něj slibuje přísun "nové energie". Podle BBC zaplatí za hráče 60 milionů eur (asi 1,51 miliardy korun).

Michael Olise z Crystalu Palace střílí gól do sítě West Hamu
zdroj: REUTERS

Olise odehrál v uplynulém ročníku Premier League vinou zranění jen 19 zápasů, ve vydařeném závěru sezony byl ovšem klíčovou postavou týmu. Celkem nasázel 10 gólů. Za tři sezony odehrál za Crystal Palace 90 utkání.

"Michael Olise je rozdílový hráč a svým stylem hry přitahuje velkou pozornost," uvedl Bayern v prohlášení. "Chceme v našem týmu nový impulz, novou energii, nové nápady – to hráč jako Michael Olise dokáže. Naši hru obohatí," dodal.

Londýnský rodák, jenž ale v kategorii do 21 let reprezentuje Francii, je druhou potvrzenou posilou Bayernu po květnovém příchodu nového trenéra Vinenta Kompanyho. Klub už získal japonského obránce Hirokihiho Ita ze Stuttgartu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články