Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nic než výhra. Lvíčata chtějí proti Litvě vstoupit do kvalifikace o Euro vítězně

Na úvod nic než výhru neberou fotbalisté do 21 let, kteří se v úvodu kvalifikace o postup na Euro 2021 utkají s výběrem Litvy. Svěřence Karla Krejčího čeká první z celkových deseti zápasů čtvrté skupiny, sehrají ho v Českých Budějovicích. Mezi hlavní opory by měli patřit sedmnáctiletý sparťanský talent Adam Hložek, jablonecký Jan Matoušek či Michal Sadílek z PSV Eindhoven. Utkání české reprezentace proti Litvě vysílá živě ČT sport a web ctsport.cz od 17:50.

zdroj: Česká fotbalová reprezentace

Dalšími soupeři českých mladíků jsou Skotsko a tři týmy, s nimiž se reprezentanti utkali v minulé kvalifikaci ještě za trenéra Vítězslava Lavičky - Chorvatsko, Řecko a San Marino.

Přímý postup na šampionát v Maďarsku a Slovinsku si zajistí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst bez zápasů s šestým týmem skupiny. Zbylých osm mužstev na druhých místech si zahraje baráž a vítězové zkompletují 16 účastníků mistrovství. V předešlé kvalifikaci skončili čeští mladíci ve skupině až třetí za Chorvatskem a Řeckem.

"Skupina je na první pohled hodně vyrovnaná a otevřená pro všechny týmy. Náš tým má svoji sílu, v minulosti to opakovaně ukázal a i teď máme jasný cíl - budeme se prát o postup, i když klíč není úplně jednoduchý," uvedl Krejčí.

Ten mužstvo převzal v prosinci a poprvé ho povede v soutěžním utkání. V pondělí jednadvacítka odehraje přípravný zápas ve Francii a další kvalifikační duely ji čekají v říjnu.

Litva už vstoupila do kvalifikace v červnu a v San Marinu zvítězila 3:0. "Začátek bude strašně důležitý. Hráče připravuji na to, že Litva má kvalitu. Vychází z velmi dobré organizace, má vepředu dva velice dobré hráče a spoléhá na brejkové situace. Nelze soupeře podcenit, je třeba, abychom šli do zápasu odhodlaně a koncentrovaně a od první minuty šli za vítězstvím," doplnil Krejčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články