Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lvíčata vstoupí do kvalifikace se všemi oporami. Začátek bude strašně důležitý, říká Krejčí

Adam Hložek, Jan Matoušek i Michal Sadílek. Česká fotbalová reprezentace do 21 let vstoupí do kvalifikace mistrovství Evropy v nejsilnějším možném složení. "Lvíčata" zahájí skupinu 6. září domácím duelem s Litvou, o tři dny později pak sehrají přípravné utkání ve Francii. Jediným nováčkem ve výběru Karla Krejčího je obránce David Šimek z Příbrami.

Jan Matoušek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Dá se říct, že třeba až na Alexe Krále, který je už posunutý do áčka, jdeme do kvalifikace v nejsilnějším možném složení. Věřím, že navážeme na kvalitní výkony z přípravných utkání," řekl Krejčí.

Sadílek už byl v červnu premiérově povolaný do reprezentačního "áčka", nyní se ale vrací do jednadvacítky. V ní nechybí ani jeden z největších českých talentů současnosti sedmnáctiletý sparťan Hložek.

"Adam přeskočil tři kategorie, ale na Spartě dokazuje, že ligu hraje oprávněně. Byl jsem hrozně rád, že s námi odjel už červnový sraz, protože by pro něj bylo složitější rovnou začít hrát kvalifikaci. Zapadl dobře do party a utkání s Ruskem zvládl velice dobře. Má velkou šanci, že nastoupí i teď," uvedl Krejčí.

Litvu, která začala kvalifikaci vítězstvím 3:0 v San Marinu, přivítají Češi v Českých Budějovicích. "Když jsem tam byl na ligových zápasech, hlad po fotbale tam je. Je to příjemný stánek. Věřím, že v klubu pracují zapálení lidé, kteří udělají maximum pro to, aby se stadion naplnil. Věřím, že Budějovice nás nezklamou a fanoušci nás poženou za důležitou výhrou," uvedl Krejčí.

"Začátek bude strašně důležitý. Budu hráče připravovat na to, že Litva má kvalitu. Vycházejí z velmi dobré organizace, mají vepředu dva velice dobré hráče a spoléhají na brejkové situace. Nelze soupeře podcenit, je třeba, abychom šli do zápasu odhodlaně a koncentrovaně a od první minuty šli za vítězstvím. Jednoduchý zápas to nebude," dodal Krejčí.

O tři dny později se jeho svěřenci představí v Troyes proti silné Francii. "Bude to pro nás velmi dobrá prověrka. Co ten tým vedu dva roky, z těch top evropských týmů jsou Francie a Španělsko země, se kterými jsme se nepotkali. Když jsem viděl Francouze, říkal jsem si, že jsem se radši na jejich zápasy ani neměl dívat. Narazíme na obrovskou kvalitu," prohlásil Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články