Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nezasloužili jsme si takhle prohrát, řekl Schick po famózním voleji a nezdaru s Bayernem

Podle útočníka Patrika Schicka si fotbalisté Leverkusenu v přímém souboji o první místo v Bundeslize nezasloužili s mistrovským Bayernem Mnichov prohrát 1:2. Částečnou náplastí byl pro českého reprezentanta alespoň krásný gól, kterým ve 14. minutě otevřel skóre.

Patrik Schick z Leverkusenu střílí gól do sítě Bayernu
zdroj: DPA autor: Ralf Ibing

Sparťanský odchovanec se ve vápně z voleje opřel do centru Nadiema Amiriho a nedal Manuelu Neuerovi sebemenší šanci. Schick se prosadil ve třetím z posledních čtyř kol německé ligy. Po zářijovém přestupu z AS Řím za více než 700 milionů korun se ve třináctém soutěžním duelu za Bayer zapsal mezi střelce pošesté.

"Takhle jsme to netrénovali. Byl to instinkt, že jsem zůstal stát na místě. Říkal jsem si, že tam možná přijde míč. Byl jsem na správném místě a vstřelil hezký gól," řekl klubové televizi čtyřiadvacetiletý forvard.

V utkání se prosadil i podruhé, kvůli ofsajdu však trefa neplatila. V závěru úvodního poločasu vyrovnal Robert Lewandowski, který ve třetí minutě závěrečného nastavení dokonal obrat. Bayern se po pražské Slavii, jíž se to povedlo v základní skupině Evropské ligy, stal teprve druhým týmem, který Leverkusen v sezoně porazil. Tabulku před ním vede o dva body.

"Hráli jsme velmi dobře. Myslím si, že jsme nebyli horší než Bayern. Nezasloužili jsme si takhle prohrát. Jsme jeden tým, nevzdáváme se a jdeme dál. Pokud takhle budeme pokračovat, jsme na dobré cestě," dodal Schick.

Mnichovský celek zakončil výhrou veleúspěšný kalendářní rok, v němž získal pět trofejí. "Za každou chybu jsme teď potrestáni. Máme ale kvalitu na to vždycky se vrátit do zápasu a vyhrát ho. Až do konce věříme ve vlastní síly. Vracet se domů s výhrou je přesně ten konec, jaký jsme si pro letošek představovali. Zakončili úžasný rok," uvedl trenér Hans-Dieter Flick.

Podle útočníka Thomase Müllera byl šlágr s Leverkusenem jako finále. "Chtěli jsme ukázat, že jsme nejlepší tým v Německu. Vítězný gól v posledních vteřinách utkání skvěle zakončil náš hollywoodský film o tomto roce," konstatoval Müller.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články