Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Messi zajistil Argentincům výhru, Neymar se při prohře v Uruguayi zranil a jde na operaci

Rozdílné zápasy odehrály dvě velké hvězdy světového fotbalu. Lionel Messi zařídil dvěma góly výhru Argentiny v Peru 2:0 a osamostatnil se v čele historického pořadí nejlepších střelců jihoamerické kvalifikace o mistrovství světa. Dosud se s Luisem Suárezem z Uruguaye dělil o vedení s 29 góly, po úterním bloku jich má Messi na kontě už jednatřicet. Úřadující světoví šampioni vyhráli i počtvrté. Brazilec Neymar nezabránil porážce 0:2 v Uruguayi a ještě se při zápase vážně zranil – čeká ho operace.

Brazilci naopak utrpěli dvě ztráty. V Montevideu podlehli domácí uruguayské reprezentaci 0:2, a navíc přišli o kanonýra Neymara, jenž si poranil levé koleno.

Neymar Krátce před poločasovou pauzou v Montevideu při souboji klopýtl a hřiště opustil v slzách na nosítkách. Ze stadionu odešel o berlích. Brazilci v době Neymarova zranění prohrávali 0:1, pak inkasovali ještě jednou, a v kvalifikaci skončila jejich série 37 zápasů bez porážky.

V nemocnici pak lékaři vyřkli nepříjemnou diagnózu. Neymar si přetrhl přední zkřížený vaz a utrhl meniskus v levém kolenu. Představitelé Brazilské fotbalové konfederace na webu oznámili, že se útočník al-Hilálu podrobí operaci. 

V tomto kalendářním roce ho čeká už druhá operace. "Je to hodně smutné období, to nejhorší. Vím, že jsem silný, ale tentokrát budu potřebovat rodinu a přátele ještě víc. Není snadné prodělat zranění a operaci, navíc když si tím vším musíte znovu projít po čtyřech měsících rekonvalescence," napsal Neymar na Instagramu.

Šestatřicetiletý Messi se po svalovém zranění představil ve skvělé formě. Ve čtvrtek při výhře nad Paraguayí naskočil až do druhého poločasu a dvakrát trefil tyč.

V Peru se prosadil během čtvrthodiny v první půli. O hattrick ho připravil zásah videorozhodčího, jenž odhalil ofsajd.

"Herně jsme se ještě zlepšili. Po triumfu na mistrovství světa jsme sebevědomí, uvolnění a ještě více jednotní. Tento tým je neuvěřitelný. A doufám, že v tomto růstu ještě můžeme pokračovat," liboval si kapitán mistrů světa Messi.

Ze 178 zápasů za reprezentaci má na kontě už 106 branek, o tři zaostává za druhým Íráncem Alím Daeím. V čele je portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo se 127 trefami.

Uruguay je po čtyřech kolech bojů jihoamerické kvalifikace druhá za suverénní Argentinou. Sedm bodů mají i Brazílie a Venezuela, která zdolala 3:0 Chile. Z deseti týmů postoupí na MS 2026 přímo šest, sedmý bude hrát baráž.

Kvalifikace MS 2026 – zóna CONMEBOL:

Venezuela – Chile 3:0 (1:0)
Branky: 45.+1 Soteldo, 72. Rondón, 79. Machís. ČK: 59. M. Núňez (Chile).

Ekvádor – Kolumbie 0:0

Paraguay – Bolívie 1:0 (0:0)
Branka: 69. Sanabria.

Uruguay – Brazílie 2:0 (1:0)
Branky: 42. D. Núňez, 77. De la Cruz.

Peru – Argentina 0:2 (0:2)
Branky: 32. a 42. Messi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články