Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Neymar bude podle otce mimo hru šest až osm týdnů

Útočník Neymar bude kvůli zlomenině nártní kůstky a vymknutému kotníku chybět fotbalistům Paris St. Germain šest až osm týdnů. Šestadvacetiletý brazilský reprezentant tak mimo jiné příští týden přijde o domácí odvetu osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid. Zda Neymar bude muset na operaci, se zatím nerozhodlo. "PSG ví, že nebudou mít Neymara k dispozici nejméně v dalších šesti týdnech. Ať už půjde na operaci nebo ne, léčba zranění potrvá šest až osm týdnů," řekl Neymarův otec.

Neymar
zdroj: Reuters

Potvrdil dřívější informace, že hráč i klub nyní čekají na prohlídku od lékaře brazilského národního týmu. "Rozhodnou se společně. Jsou to pro nás těžké chvíle, ale musíme to přijmout a snažit se Neymarovi pomoci, jak nejlépe dovedeme," doplnil hráčův otec.

Neymar, který je od loňského přestupu z Barcelony za 222 milionů eur nejdražším hráčem historie, se zranil v 76. minutě nedělního ligového zápasu s Marseille. Hvězdný útočník špatně došlápl po souboji s obráncem Bounou Sarrem a musel opustit hřiště na nosítkách. PSG už neměl k dispozici střídání, přesto i v deseti udržel jasné vítězství 3:0.

Neymar se po příchodu z Barcelony okamžitě stal tahounem pařížského mužstva. Ve 30 soutěžních duelech této sezony vstřelil 29 gólů a přidal 18 asistencí. V posledních letech je hlavní hvězdou brazilské reprezentace. Jeho účast na červnovém světovém šampionátu v Rusku by ani v případě operace neměla být ohrožena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články