Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Tvrdá rána pro PSG. Neymar má zlomenou kůstku a proti Realu hrát nebude

Prvotní dobré zprávy o stavu Neymara se rychle změnily ve špatné. Brazilský hvězdný útočník vyšel z nedělního duelu nejenom s vyvrknutým kotníkem, ale také vlasovou zlomeninou páté nártní kosti. To znamená několikatýdenní pauzu a možná i operaci. Navíc svému týmu nepomůže ani v odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid. 

Neymara odnáší na nosítkách po zranění
zdroj: ČTK/ABACA/ autor: Liewig Christian

Ze hřiště ho odnesli na nosítkách s hlavou v dlaních a silných bolestech, ale když se ke stavu Neymara po utkání francouzské ligy vyjádřil kouč Unai Emery, fanoušci PSG si přece jenom oddechli.

"Vyvrknul si kotník, ještě musíme udělat další testy. Jsme však optimističtí. Pokud bych tak měl nyní říct, zda bude fit na odvetu, tak myslím, že na Real bude zpět," prohlásil optimisticky trenér lídra francouzské ligy.

O pár hodin později je však všechno jinak. Nešťastné došlápnutí ze 76. minuty z vyhraného duelu mělo pro brazilskou superstar kromě vyvrknutého kotníku i mnohem horší následek. Ultrazvuk a magnetická rezonance odhalily také vlasovou zlomeninu páté nártní kosti.

Vedení PSG, které informaci uvedlo na svých stránkách, o délce absence pětadvacetiletého Brazilce zatím nechtělo mluvit. Možnost, že by Neymar naskočil 6. března v odvetě Ligy mistrů proti Realu Madrid, v níž Pařížané potřebují smazat manko po porážce 1:3 ve Španělsku, je ovšem téměř nulová.

Podobná zranění se totiž léčí přibližně dva až tři měsíce. Například Neymarův spoluhráč z brazilské reprezentace a útočník Manchesteru City Gabriel Jesus byl s totožnými problémy bez fotbalu deset týdnů.

Emery zatím tak radikálně pesimistický nebyl. "Potkal jsem se s doktorem a řekl mi detaily zranění. Rozhodnutí tak bude uděláno podle průběhu rekonvalescence a po diskuzi s hráčem. V současnosti jsme klidní. Když se Neymar uzdraví, bude to fantastické, v opačném případě máme alternativy," prohlásil. 

Španělská média dokonce začala psát o tom, že by letní posila, která PSG vyšla na 222 milionů eur a ve 30 zápasech dala 29 branek, potřebovala i operaci. "Podobné zprávy jsou naprostá lež," ohradil se ale kouč PSG.

Vše tak nasvědčuje tomu, že Neymar nejenom, že nestihne duel s Realem, ale Pařížanům bude chybět ve značné části zbytku sezony, a pokud si bude letos chtít ještě zahrát Ligu mistrů, musí věřit svým spoluhráčům.

Zdroj
Guardian, Marca

Hlavní zprávy

Nejčtenější články