Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Newcastle porazil v souboji o třetí místo Manchester. Souček byl u výhry West Hamu

Fotbalisté Newcastle ve 29. kole anglické fotbalové ligy vyhráli doma nad Manchesterem United 2:0 a vystřídali ho na třetím místě tabulky. West Ham s Tomášem Součkem v základní sestavě porazil v záchranářském souboji doma poslední Southampton 1:0 a opustil sestupové pásmo. Tottenham po odchodu trenéra Conteho v pondělí remízoval s Evertonem 1:1.

Tomáš Souček
zdroj: Reuters autor: Andrew Boyers

Newcastle od začátku dominoval a některou z mnoha gólových příležitostí neproměnil jen vinou smůly. Vytrvalost "strak" byla odměněna v 65. minutě, kdy Saint-Maximin přesným centrem našel Willocka, který zblízka hlavičkoval za záda brankáře De Gey. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby přidal pojistku Wilson.

Svěřenci Eddieho Howea porazili United poprvé od října 2019, zároveň "rudým ďáblům" vrátili únorovou porážku 0:2 z finále Ligového poháru.

Oba týmy mají shodně 50 bodů a mají zápas k dobru oproti pátému Tottenhamu, který na ně ztrácí bod. Na vedoucí Arsenal mají odstup 12 bodů, ale mají o dva odehrané zápasy méně.

Jediný gól West Hamu vstřelil v prvním poločase marocký obránce Najíf Aguerd. Český reprezentační kapitán Souček odehrál za domácí 68 minut, jeho parťák Vladimír Coufal do utkání nezasáhl.

Aguerdova trefa přišla po standardní situaci v 25. minutě. Obránce Kehrer poslal do vápna přesný centr, který našel marockého reprezentanta, jenž hlavou uklidil míč do sítě Bazunuovy branky. Gól až po dlouhém zkoumání potvrdil videorozhodčí.

Záložník West Hamu Bowen málem ještě do poločasu navýšil vedení United, jeho střelu ale zastavilo břevno. Čtyři minuty před koncem utkání trefili brankovou konstrukci i hosté. Tentokrát skončila na břevně hlavička Onuachua.

Před výkopem byly týmy na 19. a 20. místě tabulky. West Ham se díky výhře posunul na 14. místo s výhodou zápasu k dobru a náskokem jednoho bodu na sestupové pásmo, zatímco Southampton zůstal poslední se ztrátou tří bodů na záchranu.

Rodgers už nevede Leicester

U fotbalistů Leicesteru City skončil s okamžitou platností trenér Brendan Rodgers. Vedení klubu oznámilo, že se s koučem po sobotní prohře s Crystalem Palace (1:2) dohodlo na předčasném ukončení smlouvy. Změna má přinést potřebný impulz v boji o záchranu v Premier League.

"Výkony a výsledky v této sezoně jsou za naším společným očekáváním. Věřili jsme, že kontinuita a stabilita budou klíčem k tomu, abychom se vrátili na správnou cestu. Požadované zlepšení se bohužel nedostavilo a vedení je deset kol před koncem nuceno přijmout alternativní opatření, abych ochránili příslušnost k Premier League," uvedl v prohlášení předseda Leicesteru Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Rodgers v Leicesteru působil čtyři roky a s týmem v roce 2021 triumfoval poprvé v historii Anglického poháru. V této sezoně se ale mužstvu pod jeho vedením nedaří. Z prvních deseti zápasů Premier League sedm "lišky" prohrály a aktuálně v lize čekají na vítězství už šest zápasů. V tabulce Leicester klesl do sestupového pásma.

Fotbalisté Tottenhamu v prvním utkání po odchodu trenéra Antonia Conteho remizovali 1:1 na hřišti Evertonu, který vyrovnal v 90. minutě, a oba týmy dohrávaly v oslabení. Dosavadní asistent Cristian Stellini, který vede Spurs do konce sezony, tak přišel o vítězný debut. Tottenham si přesto v neúplné tabulce polepšil na čtvrté místo.

Everton v 58. minutě přišel o záložníka Doucourého, který byl vyloučen za úder do obličeje po roztržce s Kanem. Devětadvacetiletý kanonýr za deset minut poslal hosty do vedení z penalty.

Kane dal 22. ligový gól v sezoně. Víc branek má na kontě pouze Nor Haaland z Manchesteru City (28). Kane navázal na dvě trefy během reprezentační přestávky, kdy se stal historicky nejlepším anglickým střelcem s 55 góly.

Tottenhamu zkomplikoval situaci střídající útočník Lucas Moura, jenž dostal v 88. minutě červenou kartu za tvrdý faul na Keanea. A právě obránce Evertonu chvíli nato vyrovnal výstavní dalekonosnou ranou. Díky němu se liverpoolský celek posunul ze sestupového pásma na 15. příčku.

Anglická fotbalová liga – 29. kolo:

Manchester City – Liverpool 4:1 (28. Álvarez, 47. De Bruyne, 53. Gündogan, 74. Grealish – 17. Salah), Bournemouth - Fulham 2:1 (50. Tavernier, 79. Solanke - 16. Pereira), Brighton – Brentford 3:3 (21. Mitoma, 28. Welbeck, 90. Mac Allister z pen. - 11. Jansson, 22. Toney, 49. Pinnock), Nottingham  Wolverhampton 1:1 (38. Johnson - 83. Podence), Arsenal  Leeds 4:1 (35. z pen. a 55. Jesus, 47. White, 84. Xhaka - 76. Kristensen), Crystal Palace  Leicester 2:1 (59. vlastní Iversen, 90.+5 Mateta - 56. Pereira), Chelsea  Aston Villa 0:2 (18. Watkins, 56. McGinn), West Ham United  Southampton 1:0 (25. Aguerd), Newcastle  Manchester United 2:0 (65. Willock, 88. Wilson), Everton  Tottenham 1:1 (90. Keane - 68. Kane z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články