Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rozlosováno je i v EKL. West Ham se utká s Gentem, Fiorentina s Poznaní

Po losu Ligy mistrů a Evropské ligy už je jasno také o čtvrtfinálových dvojicích v Konferenční lize. West Ham s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem změří síly s Gentem, Fiorentinu s Antonínem Barákem čeká Poznaň, Anderlecht Brusel se střetne s Alkmaarem a Basilej s Nice. První utkání se odehrají 13. dubna, odvety o týden později.

Souček s aktuálně zraněným Coufalem mohou nastoupit proti bývalému spoluhráči ze Slavie Michaelu Ngadeuovi. Kamerunský obránce do Gentu přestoupil z vršovického klubu v létě 2019. West Ham v této sezoně Konferenční ligy vyhrál všech 10 zápasů – v osmifinále hladce vyřadil Larnaku po vítězstvích 2:0 venku a 4:0 doma.

Fiorentina se střetla s Poznaní ve skupině Evropské ligy na podzim 2015. Italské mužstvo tehdy na svém stadionu podlehlo soupeři 1:2 a v Polsku zvítězilo 2:0. V Lechu hostuje ze Sparty slovenský brankář Dominik Holec, který plní roli dvojky.

West Ham se v případě postupu utká v semifinále s vítězem souboje Anderlecht – Alkmaar. Pokud uspěje Fiorentina, vyzve v dalším kole Basilej, nebo Nice. Finále druhého ročníku soutěže se uskuteční 7. června na stadionu Slavie v pražském Edenu. 

Los semifinále Evropské konferenční ligy (první utkání 11. května):

Lech Poznaň/Fiorentina – Basilej/Nice
Gent/West Ham – Anderlecht Brusel/AZ Alkmaar

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články