Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Newcastle nezaváhal na Evertonu a drží třetí místo. United a Tottenham dělí body

Newcastlu se v nejvyšší anglické soutěži nadále daří. Jeho pozicí na třetím místě tabulky neotřásl ani Everton, který doma se "Strakami" prohrál 1:4. Dvakrát se trefil nejlepší střelec týmu Callum Wilson. Remízou 2:2 skončil duel Manchesteru United s Tottenhamem.

Radost hráčů Newcastlu
zdroj: Profimedia

Anglický reprezentant otevřel skóre v 28. minutě pohotovou dorážkou, kterou se osamostatnil v čele klubové tabulky střelců. V 72. minutě zvýšil Joelinton a záhy Wilson zaznamenal technickým obstřelem 13. trefu v ligovém ročníku.

Nejlepší obranu soutěže pokořil pouze v 80. minutě McNeil, jehož centr z rohového kopu doletěl až do sítě. O pár vteřin později ale Isak prokličkoval přes čtyři obránce a souhru střídajících hráčů završil Murphy.

"Straky" vyhrály sedmý z posledních osmi zápasů a navázaly na vysoké vítězství 6:1 z minulého zápasu proti Tottenhamu. Everton nevyhrál pošesté v řadě a je předposlední.

Tottenham poprvé vedl do zápasu jako hlavní kouč Ryan Mason, jenž nahradil odvolaného prozatímního trenéra Cristiana Stelliniho, první půle ale jeho svěřencům nevyšla. V sedmé minutě skóroval křižnou střelou k tyči Sancho a v 44. minutě přidal další zásah ránou pod břevno Rashford. Anglický kanonýr dal 16. ligovou branku v sezoně a zároveň oslavil 50. venkovní zásah v dresu "Rudých ďáblů"

Tottenham ale třetí porážku v řadě odvrátil. Nejprve poslal odražený míč do sítě Porro a v 79. minutě srovnal po rychlém brejku Son Hung-min. "Kohouti" i tak nadále ztrácejí na dnešního soupeře a na poslední příčku zajišťující účast v Lize mistrů šest bodů, United mají navíc dva zápasy k dobru.

Poslední Southampton podlehl doma v záchranářském duelu 0:1 čtrnáctému Bournemouthu. Jediný gól dal v 50. minutě Tavernier. Bournemouth vyhrál poprvé v historii tři venkovní zápasy Premier League v řadě. "Saints" ztrácejí pět kol před koncem šest bodů na první nesestupovou pozici.

Anglická fotbalová liga – 33. kolo:

Everton – Newcastle 1:4 (80. McNeil – 28. a 75. Wilson, 72. Joelinton, 81. Murphy), Southampton – Bournemouth 0:1 (50. Tavernier), Tottenham - Manchester United 2:2 (56. Porro, 79. Son Hung-min - 7. Sancho, 44. Rashford).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články