Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MOL Liga 2023/2024

Nevyužitá příležitost, zní z reprezentační kabiny

Praha - Vynikající zápas sehráli čeští hráči s velkým favoritem z Itálie. Vicemistry Evropy zahnali takřka na jejich polovinu, nepouštěli je do šancí, sami naopak vršili příležitost na příležitost. Několikrát se před Buffonem ocitli Kozák s Jiráčkem, Kolářova střela chvíli před koncem jen těsně minula tyč soupeřovy branky. Fotbalisté po utkání cítili jistou skleslost a zklamání, že svůj tlak neproměnili, neskrývali však ani potěšení ze slibného výkonu.

Čeští hráči po zápase s Itálií
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Kromě Libora Kozáka, překvapivé volby na postu forvarda, si příležitosti tvořil středopolař Petr Jiráček. V 84. minutě se dostal k bezprostřednímu ohrožení Buffonovy branky, mířil však jen – bohužel pro českou reprezentaci – do pravé tyče. Po závěrečném hvizdu i přes svůj skvělý výkon vypadal zasmušile – remíza bez ohledu na předvedený výkon znamená, že jsou Češi jednou nohou ze hry o světový šampionát.

"Samozřejmě jsme hodně zklamaní, protože si myslím, že jsme sehráli dobrou partii. Troufl bych si možná říct, že jsme byli lepší. Já osobně jsem měl dvě obrovské šance a bohužel jsem nedal. Máme jen bod," řekl po skončení střetnutí.

Petr Jiráček:

"Soustředili jsme se na ně celý týden, věděli jsme, že takhle musíme hrát. Myslím, že jsme to dokázali do toho zápasu přenést a na tom hřišti to tak vypadalo. Na konci mě chytla křeč, tak už jsem toho radši nechal."

Zklamání z nevyužité příležitosti na zisk tří bodů po zápase čišelo ze slov Michala Bílka. "Hráči jsou skleslí, protože jsme dnes měli na to, abychom nad Itálií vyhráli. Měli jsme spoustu zakončení, ale kýženou branku, která by nám zaručila tři body, jsme nevstřelili," uvedl. "Doma jsme ztratili už spoustu bodů, v posledních čtyřech zápasech je budeme muset získat někde jinde. Pokud možno i v Itálii. Situace pro nás dál zůstává velmi těžká," řekl Bílek, jehož tým je na třetím místě skupiny se ztrátou jednoho bodu na druhé Bulharsko.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozápasové ohlasy hráčů a trenéra
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články