Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Barca po roční odmlce opět slaví španělský titul, hattrickem ji za ním nasměroval Messi

Po roční odmlce se fotbalisté Barcelony opět radují ze zisku mistrovského titulu. Definitivní jistotu jim dalo tři zápasy před koncem vítězství na hřišti La Coruni 4:2, které zařídil hattrickem Lionel Messi. Naopak domácí Deportivo se stalo třetím sestupujícím.

V hlavní roli Messi
zdroj: ČTK/AP/Lalo R. Villar

Katalánci sesadili z trůnu úhlavního rivala Real Madrid, slaví 25. španělský titul v historii a sedmý za posledních deset sezon. "Bílý balet" ovládl nejvyšší soutěž třiatřicetkrát. V La Lize neporažená "Barca" zpečetila domácí double, když před týdnem ovládla i Španělský pohár. Trenér Ernesto Valverde tak v premiérovém ročníku na Camp Nou získal dvě trofeje, ale v Lize mistrů jeho tým nečekaně vypadl ve čtvrtfinále s AS Řím.

Barcelona začala výborně a už v sedmé minutě otevřela skóre. Ousmane Dembélé našel v pokutovém území Coutinha a zimní posila z Liverpoolu se trefila přesně do horního růžku. Domácí brankář Rubén poté skvěle vytáhl přímý kop Messiho.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona vyhrála nad La Coruňou a slaví titul

Argentinský útočník si ale spravil chuť v 38. minutě, kdy po centru Luise Suáreze přidal z voleje druhý gól - svůj 30. v ligové sezoně. Za dvě minuty však domácí vrátil do hry pohotovou střelou Lucas Pérez.

V 64. minutě hráči La Coruni rozebrali barcelonskou obranu a Emre Colak vyrovnal. Hosté se pak chvíli hledali, ale v závěru se vzpamatovali. Messi skóroval mezi 82. a 85. minutou po dalších asistencích Uruguayce Suáreze.

Real ani Atlético nezaváhaly

I bez hvězd v čele s Cristianem Ronaldem porazili fotbalisté Realu Madrid Leganés 2:1. "Bílý balet" bodoval v La Lize poosmé za sebou, stále však ztrácí 4 body na druhé Atlético, které zvítězilo 1:0 v Alavésu. San Sebastian zvítězil nad Bilbaem 3:1 s výrazným přispěním hostujícího obránce Mikela San Josého, jenž dvakrát rozvlnil síť za zády vlastního brankáře. Sevilla opět selhala, tentokrát v Levante.

Fotbalisté Realu Madrid se radují z gólu
zdroj: EFE autor: Emilio Naranjo

Druhé Atlético Madrid vyhrálo na stadionu Alavésu 1:0. Hostující Fernando Torres sice v 71. minutě neproměnil penaltu, ale o sedm minut později si s druhým pokutovým kopem poradil Kévin Gameiro. Atlético má čtyřbodový náskok na městského rivala Real, ale třetí tým tabulky má ještě zápas k dobru. Čtvrtá Valencie doma jen remizovala 0:0 s Eibarem a protáhla sérii bez ligové výhry na čtyři utkání.

Real ve středu vyhrál 2:1 v úvodním utkání semifinále Ligy mistrů na stadionu Bayernu Mnichov a před domácí odvetou dal kouč Zinédine Zidane volno většině opor. Královský klub nastoupil s věkovým průměrem 23 let a 140 dní, nejmladším mužstvem od roku 2007.

Tým ze španělské metropole nicméně i s náhradníky rozhodl o svém vítězství už během první půle. V osmé minutě otevřel skóre Bale, který skóroval téměř po měsíci, a před pauzou zvýšil Mayoral. Po přestávce šestnáctý celek soutěže už jen snížil díky Brašanacovi.

Jeden z životních zápasů prožil útočník Carlos Bacca, jenž mezi 13. a 38. minutou zaznamenal svůj první hattrick po příchodu do Villarrealu. Přemožitel pražské Slavie ze základní skupiny Evropské ligy díky tomu zvítězil nad Vigem 4:1 a drží se v boji o páté místo.

Velmi špatnou formu naopak potvrdila Sevilla, která už sedm duelů nedokázala vyhrát. V Levante sice brzy odpověděla na úvodní gól Martího zásluhou Fernándeze, ale v 76. minutě stanovil konečné skóre Morales. 

Španělská fotbalová liga - 35. kolo:

Levante - FC Sevilla 2:1 (11. Martí, 74. Morales - 16. Fernández), Espaňol Barcelona - Las Palmas 1:1 (76. Moreno - 29. Calleri z pen.), San Sebastian - Bilbao 3:1 (15. a 54. vlastní San José, 36. Oyarzabal - 59. García z pen.), Real Madrid - Leganés 2:1 (8. Bale, 45. Mayoral - 66. Brašanac), Villarreal - Vigo 4:1 (13., 35. a 38. Bacca, 90.+3 Castillejo - 34. Sisto), Getafe - Girona 1:1 (18. Amath - 45. Stuani z pen.), Alavés - Atlético Madrid 0:1 (78. Gameiro z pen.), Valencie - Eibar 0:0, La Coruňa - FC Barcelona 2:4 La Coruňa - FC Barcelona 2:4 (40. Lucas Pérez, 64. Colak - 38., 82. a 85. Messi, 7. Coutinho).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články