Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejtěžší část kvalifikace se blíží. V nominaci jednadvacítky jsou čtyři nováčci

Lvíčata rozehrála kvalifikaci velmi slibně, ale to nejtěžší je teprve čeká. Trenér reprezentace do 21 let Jan Suchopárek povolal na listopadové zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Anglii a ve Slovinsku 23 hráčů včetně čtyř nováčků. Premiérovou pozvánku dostali brankář Adam Stejskal, obránce Robin Hranáč, záložník Michal Ševčík a útočník Tomáš Čvančara.

Mladíci se nejprve 11. listopadu představí v Burnley proti Anglii a o pět dní později nastoupí v Koperu proti Slovinsku. "Lvíčata" v dosavadních čtyřech zápasech kvalifikace neztratila ani bod a vedou tabulku. Se Slovinci už hrál český tým doma a v září zvítězil gólem z 89. minuty 1:0.

"Čeká nás asi nejtěžší fáze kvalifikace a nejsilnější soupeři. Výchozí postavení nás předurčuje k tomu, abychom se soupeři v přímé konfrontaci hráli o vedoucí postavení v tabulce. Věřím, že mužstvo ukáže, že jsme konkurenceschopní s oběma soupeři. Ideální bude, když bychom bodovali v obou zápasech," řekl Suchopárek.

"Anglie je samozřejmě velký favorit naší skupiny. Navíc hrají v domácím prostředí, očekávám, že přijde plný stadion v Burnley. Máme respekt k mužstvu Anglie, ale nemůžeme do toho jít s nějakými velkými obavami. Musí to být pro nás motivace. Všichni hráči by chtěli hrát Premier League, tak si to mohou vyzkoušet na vlastní kůži," uvedl Suchopárek.

Na šampionát v roce 2023 přímo postoupí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst, zbylých osm týmů z druhých příček čeká baráž. Jistou účast mají pořadatelské země Rumunsko a Gruzie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články