Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nehledejme výmluvy. V rozhodujících chvílích nejsme dost dobří, říká Klopp

Krize fotbalového Liverpoolu se natahuje. Obhájce titulu v anglické lize prohrál s Chelsea 0:1 a klesl na sedmou příčku. Trenér Jürgen Klopp po utkání hledal příčiny porážky. Vidí je v nedostatečném nasazení v klíčových momentech.

Krize Liverpoolu pokračuje
zdroj: ČTK/AP autor: Phil Noble

Úřadující anglický šampion prohrál v pátém ligovém utkání z posledních šesti a jeho ztráta na vedoucí Manchester City narostla na propastných dvaadvacet bodů. Na domácím stadionu Anfieldu navíc nezvítězil už sedmkrát za sebou, naposledy tam získal tři body v půlce prosince proti Tottenhamu. 

O osmé ligové prohře "reds" v sezoně rozhodla trefa Masona Mounta z 42. minuty. A to ještě předtím rozhodčí neuznali po konzultaci s VAR gól Tima Wernera kvůli těsnému ofsajdu.

"Byl to vyrovnaný zápas, v němž rozhodl jeden moment - pokud to tak chcete nazvat, tak individuální kvalita Masona. Šlo o míč za naši obranu, kdy jsme nebránili ve správném prostoru. Inkasovali jsme a sami své příležitosti neproměnili," řekl Klopp.

Když se pak s hráči sešel v kabině, připustil, že atmosféra nebyla dobrá. "Není to tak, že bychom v těchto momentech hledali nějaké omluvy. Zápasy, jako jsou tyhle, se rozhodují v okamžicích, a abyste je zvládli, musíte bojovat ještě na jiné úrovni. V takovou chvíli už to není o taktice, ale o skutečné odolnosti, srdci a dalších věcech," líčil Klopp.

"Neříkám, že to kluci neukázali, vím, co do toho dávají, ale bavíme se tu o posledních dvou, třech, čtyřech procentech. Měli jsme silný tým a často hráli dobrý fotbal, ale v rozhodujících momentech to už tak dobré nebylo. A existuje jen jeden člověk nebo skupina, kterou za to můžete kritizovat. Což jsem já a my všichni," prohlásil německý trenér.

Nespoléhejme na minulost, zní z týmu

Zatímco v minulé sezoně měl Liverpool po 27 odehraných zápasech 79 bodů a plul soutěží s bilancí 26 výher a jedné remízy k prvnímu titulu po 30 letech, nyní má o 36 bodů méně. A na příčky zajišťující kvalifikaci do Ligy mistrů ztrácí čtyři body.

"Za stavu 0:1 sklápíme až moc hlavy. Tohle nesmíme dělat. Fotbal je také o úderech, které dostáváte," řekl v rozhovoru pro BBC obránce Andrew Robertson. "Nemůžeme spoléhat na minulost. Loňská sezona je pryč a my jsme dosud nebyli tak dobří, jak bychom měli jako Liverpool být. Klesáme stále níž a to není dobré. Ostatní si budou myslet, že jsme dole a ze hry, ale musíme znovu udělat výsledky a ukázat jim, že to tak není. V tuhle chvíli to neděláme," připustil Robertson.

Z cesty ven proti Chelsea nakonec Liverpoolu nepomohlo ani Kloppovo překvapivé střídání, kdy po hodině hry stáhl nejlepšího střelce soutěže Mohameda Salaha. "Jsem rád, když jsou hráči zklamaní, že střídají. Nevidím v tom problém. Je pravda, že jsem mohl vyměnit i jiné hráče, ale zdálo se mi, že na něj (Salaha) dolehla intenzita zápasu, a nechtěl jsem riskovat. Není to obvyklé, běžně vypadá Mo svěže až do konce, ale teď tomu tak nebylo," objasnil Klopp.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články