Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Nedvěd se rozloučil s Juventusem a možná s celou kariérou

Turín (Itálie) - Záložník Pavel Nedvěd se prý už smířil s tím, že nebude pokračovat v aktivní kariéře. Po dnešním zápase Juventusu Turín s Laziem Řím (2:0) prohlásil, že už se na hřiště jako fotbalista nevrátí. Nedvědův italský agent Mino Raiola však prý svého prominentního klienta ještě bude přesvědčovat, aby nekončil. A nepochybuje o tom, že jeho snaha bude úspěšná. Pavel Nedvěd se s Juventusem rozloučil gólovou přihrávkou a dočkal se ovací vestoje.

Nedvěd bezprostředně po vítězném duelu s Laziem do televizních kamer v italštině tvrdil: "Je to definitivní konec. Končím s tím věčným běháním, na hřišti mě už nikdo neuvidí," uvedl Nedvěd, když mu v hledišti vestoje aplaudovalo třicet tisíc diváků. "V takový den je hodně těžké říci, že končím. I kvůli tomu, co mi fanoušci na stadionu připravili. Cítím k nim obrovskou lásku," řekl Nedvěd.

Nedvědův italský agent Raiola věří, že bude v kariéře pokračovat. "Kdybych viděl, že na to už nemá, tak mu sám řeknu, ať nehazarduje se svým jménem. Ale to není tento případ. Vím, že Pavlovi po deseti dnech odpočinku zase fotbal začne strašně chybět, nemůže sedět na gauči. To by se zbláznil," uvedl Raiola.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Davida Kalouse

Nedvěd už v únoru oznámil, že po této sezoně kariéru ukončí. V posledních dnech se však znovu objevila řada spekulací a mluvilo se také o tom, že prodlouží s Juventusem smlouvu o další rok. V sobotu však bývalý kapitán české reprezentace oznámil, že turínskému klubu dá po sezoně sbohem, a dnes doplnil, že aktivní kariéru uzavře úplně. Raiola však tvrdí, že má pro Nedvěda řadu atraktivních nabídek.

Nedvěd dovedl Juventus ke druhému místu v lize

Pavel Nedvěd ve svém posledním utkání za Juventus Turín dotáhl tým k druhému místu v tabulce italské fotbalové ligy. Juventus i díky Nedvědově gólové přihrávce porazil jeho bývalý tým Lazio Řím 2:0 a v tabulce se dostal před AC Milán. Ten sice rovněž vyhrál ve Fiorentině, ale při bodové shodě klesl na třetí místo kvůli horší bilanci ze vzájemných zápasů.

V 84. minutě pak řekl Juventusu definitivní sbohem, když za potlesku stojících tribun opustil hřiště. Při cestě na lavičku se objal s každým ze spoluhráčů a s úsměvem zamával fanouškům, kteří vyvěsili transparenty s nápisy "Sbohem Pavle". Na lavičce se objal i se všemi členy realizačního týmu Juventusu a poté již jen sledoval, jak spoluhráči drží vedení do závěrečného hvizdu.

Fanoušci se s Nedvědem rozloučili ve velkém stylu

Budeš navždy bíločerný. Jsi velký "bianconero", pravý hrdina se srdcem válečníka, sbohem. Grazie Pavel. I takové vzkazy si dnes na tribunách Olympijského stadionu v Turíně mohl na mnoha transparentech přečíst záložník Pavel Nedvěd. Dnešním duelem proti Laziu Řím česká hvězda v dojemné atmosféře a při nekonečných ovacích fanoušků vestoje definitivně ukončila osmiletý svazek se slavným Juventusem. A možná i celou kariéru.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články