Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nedvěd končí v Juventusu, ukončit kariéru se neodhodlal

Turín - Český fotbalista Pavel Nedvěd se v neděli rozloučí s Juventusem Turín, kde mu končí smlouva. V závěrečném utkání italské ligy proti Laziu Řím nastoupí za slavný klub naposledy. O své další budoucnosti se šestatřicetiletý majitel Zlatého míče z roku 2003 teprve rozhodne. Nedvěd přitom odmítl lukrativní nabídky italského klubu. Informace poskytl Nedvědův právní zástupce Bronislav Šerák.

Vedení "Staré dámy" se do poslední chvíle snažilo Nedvěda přesvědčit, aby pokračoval. Podle italských médií se v klubovém sídle horečně jednalo v pátek večer a ještě dnes dopoledne, kdy byl Nedvědovi nabídnut roční kontrakt na 1,7 milionu eur (asi 46 milionů korun) plus další bonusy za odehrané zápasy, ale český záložník se zviklat nenechal.

"Děkuji Juventusu za ty nádherné roky, ale nedělní zápas proti Laziu bude můj poslední v turínském dresu," uvedl Nedvěd. Původně byla svolána do jednoho z turínských hotelů tisková konference, kde měl své rozhodnutí oznámit, ale nakonec vydal pouze prohlášení.

O konci kariéry zatím Nedvěd mluvit nechce

Během sezony Nedvěd opakovaně prohlásil, že v létě ukončí kariéru, k tomu se ale zatím neodhodlal. "Tím, co bude dál, se začnu zabývat od pondělí," uvedl vicemistr Evropy z roku 1996, který se už před třemi lety rozloučil s národním týmem.

Za Juventus hraje bývalý kapitán české reprezentace od roku 2001, kdy přišel právě z římského Lazia. I v letošní sezoně patřil ke klíčovým postavám týmu, který bude v neděli bojovat o konečné druhé místo v Sérii A. Bývalý hráč Sparty a Lazia přišel do Juventusu v roce 2001 a za "Starou dámu" odehrál 244 zápasů a vstřelil 51 gólů. S turínským klubem vyhrál v sezonách 2001/02 a 2002/03 italskou ligu, o další dva tituly přišel poté, co byl klub před třemi lety potrestán za korupci. Juventus byl také za trest poslán do druhé ligy, Nedvěd však v týmu zůstal a hned v následující sezoně mu pomohl k návratu do Série A.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články