Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nedvěd a spol. mají problém, zastupitelství v Turíně podalo návrh na jejich obvinění

Vedení fotbalového Juventusu Turín, které nedávno odstoupilo z funkcí, bude nejspíš čelit obvinění, že falšovalo účetnictví klubu. Návrh na obvinění bývalého předsedy Juventusu Andrey Agnelliho a deseti dalších členů představenstva včetně místopředsedy Pavla Nedvěda podalo turínské státní zastupitelství.

Datum předběžného slyšení, na němž se rozhodne o případném vznesení obžaloby a zahájení procesu, by mělo být podle agentury AP oznámeno příští týden.

Vedle Agnelliho a bývalého českého reprezentanta Nedvěda čelí hrozbě obvinění mimo jiné i výkonný ředitel Juventusu Maurizio Arrivabene, jenž v pondělí spolu s ostatními členy správní rady rezignoval, či bývalý sportovní ředitel klubu Faio Paratici, jenž v současnosti působí v Tottenhamu.

Případem se začala také zabývat UEFA, která zahájila vyšetřování kvůli možnému porušení licenčních podmínek a pravidel finanční fair play. Za to by Juvenus mohl být potrestán i vyloučením z evropských pohárů.

Italské úřady obvinily vedení Juventusu z falšování účetnictví už loni, letos v dubnu ale byli všichni činovníci zproštěni viny. Od října ale Nedvěd a dalších 14 funkcionářů opět čelili vyšetřování. Dlouholetý český záložník Juventusu a další představitelé turínského celku jsou podezřelí, že v letech 2018 až 2020 si z přestupů fotbalistů brali protiprávní provize a investorům vykazovali falešné zisky.

Juventus ale jakékoliv nelegální chování popírá. "Účetní postupy v napadených účetních výkazech jsou v souladu s platnými účetními zásadami," uvedli zástupci klubu v prohlášení. "Juventus je i nadále přesvědčen, že vždy jednal správně a hodlá hájit své firemní, ekonomické a sportovní zájmy," dodali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články