Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Necid by měl začít po Vánocích s tréninkem

Praha – Český fotbalový reprezentant Tomáš Necid se pomalu ale jistě zotavuje z vážného zranění kolene. Jeho stav po červnové operaci předního zkříženého vazu ještě sice není stoprocentní, ale hráč moskevského CSKA by měl začít po vánocích trénovat. Do lednové přípravy tak podle všeho bez úlev nastoupí se zbytkem týmu. Zdá se, že pokud Necid naváže na své výkony před zraněním, jeho nominaci na červnové EURO by nemělo nic bránit. 

Tomáš Necid
zdroj: EPA

"Dlouhá rehabilitace mi prospěla, ale musím ještě nabrat sílu a objem. Věřím, že na zimní soustředění, které nás čeká v lednu, budu připravený," řekl Necid novinářům při páteční prezentaci oficiálního míče Adidas Tango 12 pro mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině.

Odchovanec Slavie by už rád co nejdříve začal trénovat s týmem a pomalu se vrátil do zápasového rytmu. Necid věří, že pak by jeho nominaci do národního týmu pro evropský šampionát nemělo nic bránit. "Kdybych nevěřil, tak by nemělo cenu, abych se takhle brzo vracel nebo vůbec hrál fotbal. Já si vždycky věřím, ale bude záležet na celém týmu," uvedl pětadvacetinásobný reprezentant. Pravdou je, že na postu útočníka není v českém národním týmu zrovna přetlak a Necidova šance, že se na šampionátu objeví, je nemalá.

Sám však kvůli vážnému zranění valnou část kvalifikace neodehrál a reprezentaci tak mohl podpořit jen jako fanoušek. "Z tribuny to je vždycky nepříjemné, tam jsem ještě nervóznější než na hřišti. Samozřejmě jsem to hodně prožíval a moc klukům fandil. Sledoval jsem všechny zápasy a ten závěr se jim povedl," ocenil hráč CSKA, který zápasy svého klubu sledoval jen přes internet.

"Škoda, že teď ke konci přišel útlum a kluci prohráli dvakrát za sebou s Kazaní a Machačkalou. Kdybychom neztratili těch šest bodů, mohli jsme se dotáhnout na vedoucí Petrohrad," litoval Necid. Jeho tým nyní čeká v ruské lize, která se hraje systémem jaro – podzim, tříměsíční zimní přestávka před novou sezónou. "Dobře, že si odpočineme a připravíme se na náročné jaro. Mezi první osmičkou se budou hrát samé těžké zápasy," dodal autor sedmi reprezentačních branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články