Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Fotbalista Necid podstoupil operaci kolena

Barcelona – Český fotbalový reprezentant Tomáš Necid dnes odpoledne podstoupil v Barceloně operaci poraněného předního zkříženého vazu v pravém koleni. Útočník ruského CSKA Moskva ve Španělsku zůstane a bude tam přibližně tři týdny až měsíc rehabilitovat. Reprezentant a bývalý útočník pražské Slavie se zranil minulý měsíc během ligového utkání, kvůli tomu nebude moct zasáhnout do podzimní kvalifikace na Euro.

Celý chirurgický zákrok ve španělské nemocnici sledoval hráčův manažer Jiří Müller. "Po dohodě s doktory i s Tomášem jsem byl celou dobu na sále," uvedl Müller s tím, že operace trvala více než hodinu. Vše prý proběhlo bez komplikací.

Necida nyní čeká několikadenní odpočinek a pak rehabilitace. "Tři až čtyři dny by měl být Tomáš v nemocnici, pak dva dny v hotelu a po týdnu začne s rehabilitací. Tři neděle až měsíc zůstane v Barceloně," řekl Müller. "Lékaři mu nedoporučují letecký přesun. Pokud by sednul do letadla, mohlo by to stav kolena zkomplikovat," přiblížil Müller.

Jednadvacetiletý útočník si přetrhl přední zkřížený vaz v koleni před necelým měsícem v ligovém utkání v Grozném, ve kterém se střetl se soupeřovým brankářem. Mimo hru bude přibližně půl roku a přijde o podzimní závěr kvalifikace o postup na mistrovství Evropy.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články