Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Neapol našla náhradu za Ancelottiho. Tým nově povede Gattuso

Pár hodin po odvolání Carla Ancelottiho oznámila Neapol jméno nového trenéra. Sedmý tým italské Serie A a čerstvého osmifinalistu Ligy mistrů převzala legenda AC Milán Gennaro Gattuso.

Gennaro Gattuso
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Italští vicemistři v úterý porazili Genk 4:0 a po třech letech se probojovali mezi 16 nejlepších celků soutěže. V Serii A ale SSC sedmkrát po sobě nezvítězil a v tabulce je až sedmý. Šedesátiletý Ancelotti vedl mužstvo téměř rok a půl.

"Sedmé místo je nepříjemné. Tým si moc dobře uvědomuje, že nepodával nejlepší výkony. Cílem je probojovat se do Ligy mistrů i v příští sezoně. Mužstvo na to má," řekl Gattuso.

Gattuso po skončení kariéry v roce 2012 trénoval Sion, OFI Kréta, Palermo, Pisu a mládež AC Milán, odkud v listopadu 2017 přešel k prvnímu týmu. S ním dříve jako hráč vyhrál dvakrát italskou ligu a dvakrát Ligu mistrů. Klubová legenda skončila na lavičce "rossoneri" letos v květnu poté, co AC obsadil páté místo a nedostal se do Ligy mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Neapol - Genk

Právě pod vedením Ancelottiho prožil Gattuso v Miláně nejlepší léta hráčské kariéry. Společně vyhráli italskou ligu (2004) a dvakrát ovládli Ligu mistrů (2003 a 2007). Ancelotti získal tituly také v Anglii, Francii a Německu a v Lize mistrů zvítězil i s Realem Madrid.

"Hlavně mě s ním, prosím, nesrovnávejte, protože vyhrál všechno. Je mi 41 let a mám co dokazovat. Doufám, že dosáhnu na deset procent toho co Ancelotti," prohlásil Gattuso, který s Milánem triumfoval v Serii A ještě v roce 2011.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články