Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Neapol nabírá před EL formu, Juventus ztratil v Parmě

Řím - Hráči Neapole před únorovým soubojem s Plzní v Evropské lize nabírají formu a připsali si už třetí ligovou výhru za sebou. Navíc podruhé za sebou vyhráli o tři branky, když porazili Palermo 3:0 a navázali na vítězství 4:1 nad AS Řím. Na třetím místě tabulky ztrácí už jen pět bodů na vedoucí Juventus, který jen remizoval 1:1 v Parmě.

Fotbalisté Neapole
zdroj: Isifa/EPA

Neapol nasměroval po půlhodině hry za výhrou Maggio. Hamšík na levé straně obehrál protihráče a přesným centrem našel na malém vápně hlavu italského reprezentanta, pro kterého už nebyl problém poslat míč do sítě. Krátce nato předvedl parádu Inler, který se jedinou kličkou zbavil dvou protihráčů a tvrdou střelou levačkou vymetl horní roh.

Švýcarský reprezentant pak svou bojovností připravil ještě třetí gól pro střídajícího Lorenza Insigneho, který Inlerův centr zakončil tvrdou střelou pod břevno.

Sestava Neapole:

De Sanctis - Campagnaro, Britos (78. Fernández), Gamberini - Maggio, Behrami, Inler, Zuniga - Panděv (68. L. Insigne), Hamšík (86. R. Insigne), Cavani.

Juventusu vedení proti Parmě na tři body nestačilo. Na Pirlův gól z přímého kopu 13 minut před koncem odpověděl Sansone, který si naběhl za obranu a obstřelil brankáře Buffona. Juventus ztratil body ve druhém ligovém utkání po sobě.

Toho využilo Lazio Řím, které zvítězilo 2:0 nad Bergamem a na druhém místě tabulky ztrácí na turínský klub už jen tři body. Český útočník Libor Kozák za Lazio nenastoupil.

Naopak druhý římský celek AS vedený českým trenérem Zdeňkem Zemanem podruhé za sebou prohrál, tentokrát v Catanii 0:1. V tabulce je nadále šestý, neboť nevyužil zaváhání Fiorentiny. Ta prohrála 1:3 v Udine, které se AS Řím přiblížilo na dva body.

Výsledky 20. kola:

FC Turín - Siena 3:2 (5. Brighi, 38. Bianchi, 45.+1 Cerci - 32. Reginaldo, 75. Paolucci),

Cagliari - FC Janov 2:1 (55. Sau, 82. Conti - 48. Pisano)

Catania - AS Řím 1:0 (62. Gomez)

Lazio Řím - Bergamo 2:0 (68. Floccari, 77. vlastní Brivio)

Neapol - Palermo 3:0 (30. Maggio, 34. Inler, 73. L. Insigne)

Parma - Juventus Turín 1:1 (78. Sansone - 52. Pirlo)

Udine - Fiorentina 3:1 (45.+1 z pen. a 66. Di Natale, 67. Muriel - 20. vlastní Brkič),

Sampdoria - Ac Milán 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články